Exposició: arts&fashion

dimarts, 29 gener, 2013 - 09:00

VOGEL HAUT

Esther Muñoz (Madrid, 1977)

 

Polifacètica, atrevida i extremament compromesa amb el món del tèxtil i el medi ambient. Està lligada, des que va arribar a la Ciutat Comtal, fa 9 anys, amb el món del reciclatge, i considera que és la forma més creativa, lliure i adequada de mostrar-se.

 

A partir de petits residus de l’antic món de l’alt i el baix lliç, i combinant la tècnica del teixit sobreteixit amb una gran creativitat, aconsegueix transportar-nos a l’extraordinari món alat de les seves peces VOGEL HAUT, inspirades en plomatges d’ocells.

 

 

“0 (zero)”

Manuel Cruzcastillo es forma en disseny d’estampats i teixits artístics a l’Escola Llotja. Dissenya estampats per a El Delgado Buil, Jose Castro, Giménez & Zuazo i Jordi Labanda. Treballa a l’estudi de Gloria Jover i realitza estampats per al grup Inditex.

 

És professor de serigrafia i procediments d’estampació a l’Escola Bau, i ha impartit diversos cursos a l’IDEP i a l’IED.

 

El 2008 crea la seva pròpia marca, Cruzcastillo, juntament amb Raúl Paco. Obre una botiga-estudi, on crea els seus estampats mitjançant l’experimentació amb noves tècniques, però conservant-hi un esperit artesanal. El 2011 deixa la marca i segueix el seu camí en solitari.

 

 

“Crack is Wack”

Pamela Fernández (Colòmbia, 1982)

 

Graduada en disseny de moda per l’Escola Superior de Disseny Bau el  2009.

Després de treballar durant un temps amb Manuel Albarrán (Metalcouture), col·labora amb Cruzcastillo a la Pasarela Abierta de Múrcia i a l’Ego de Cibeles.

El 2010, juntament amb Angel Amor, inicia els seus projectes de brodats, complements i lligadures, i col·labora amb Elisa Palomino i Gaudí Núvies.

El 2011 inicia els seus estudis de brodats a l’Escola de la Dona de Barcelona, i el 2012 realitza una instal·lació d’string art per a Converse, a l’estació de metro d’Universitat.

 

 

“Vestits de pel·lícula”

Paulo Salinas

 

Nascut a Santiago de Xile el juny de 1977. El seu interès per l’artesania va començar quan estudiava a la Facultat de Música de Valparaiso. Es va traslladar a Barcelona l’any 2003, i allà va continuar amb la seva investigació a través del desenvolupament de la tècnica artesanal i de l’experimentació amb diversos materials, tant nobles com reciclats. Elabora, així, una proposta que té com a resultat un conjunt de peces que abracen diversos àmbits de creació.

 

“És la poesia del rebuig, que expressa de quina manera la matèria pot perdurar en el temps i en la seva utilitat, a través de la transformació d’allò que arraconem en una font de recursos. Segons la meva experiència, tant en moda (confecció de calçat i d’accessoris), com en el món de l’audiovisual o el del disseny conceptual, aquest recurs m’obre les portes a formes creatives i innovadores.”

 

Actualment, desenvolupa el seu últim projecte, “The  7th craft”, un seguit de peces elaborades amb cintes de cinema de 35 mm.