Exposició Celia Vela

dilluns, 2 febrer, 2015 - 18:00
Fils de complicitat

Des que va debutar l’any 1996, la dissenyadora figuerenca Celia Vela sempre ha defensat, sense fer gaire soroll, la seva independència creativa. Només cal recordar aquell "My way" amb què tanca les seves desfilades a la passarel·la 080. I és probablement aquest esperit lliure i inquiet el que l’ha portat ara a embarcar-se en aquesta nova aventura artística, que ha fet saltar els seus dissenys de la passarel·la a la sala d’exposicions. Del maniquí als quadres.

 

Les obres que han creat a quatre mans Celia Vela i la pintora Begoña Ramos ens ofereixen una visió diferent de la passarel·la: íntima, poètica i serena.

 

Ramos, artista de pintures silencioses i magnètiques, ha traslladat a les teles diversos moments capturats al “backstage” i a les desfilades de Celia Vela. I ha sabut transmetre l’aire romàntic, delicat i nostàlgic de les seves peces.

 

Celia Vela s’ha retrobat amb els seus dissenys als quadres i els ha reinterpretat amb noves pinzellades, fetes amb l’agulla i els teixits que omplen el seu taller de Figueres: sedes, tuls, xantillís...

 

Amb aquest treball, les dues creadores de Figueres han fet encaixar dos mons, el de la moda i el de l’art, que sempre s’han retroalimentat i que, un cop més, ens demostren que continuen estant molt a prop.

 

Carolina Rosich

 

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA
Exposició: 2-5 de febrer
Inauguració: 2 de febrer 18h