EXPOSICIÓ STARS ON FASHION, RETRATS DE RUVEN AFANADOR

dilluns, 2 febrer, 2015 - 14:00
Ruven Afanador

Ruven Afanador és un dels fotògrafs de personatges i moda més cotitzats del món. La seva extensa obra es distingeix per un opulent classicisme avivat per un punt de vista irreverent i un sorprenent llenguatge visual il·luminat per l'extravagant emoció de la seva herència llatinoamericana i matisat per un erotisme exquisit.

 

Encara que viu a Nova York i es mou en l'elitista món de la moda i la celebritat internacional va néixer a Bucaramanga, Colòmbia, on va viure fins a l'adolescència una infantesa romàntica en un fascinant entorn que deixa una profunda empremta en la seva obra.

 

A l'edat de catorze anys Afanador es trasllada als Estats Units on estudia art i descobreix l'encís de la càmera.

 

El 1987 viatja a Milà per afinar la seva tècnica i enriquir la seva estètica. Arriba a Nova York el 1990 i capta l'atenció d'editors que sol·liciten el seu treball per a revistes de moda i campanyes publicitàries. En aquest moment comença a destacar com a retratista i la seva obra apareix en les revistes més importants del món: New York Times Magazine, The New Yorker, Vanity Fair, The Hollywood Reporter, Paris Match, Yo Donna, Citizen K i Madame Figaro entre d'altres.

 

El seu llistat de clients no és menys impressionant: Christian Dior, Yves Saint Laurent, Moschino, Hugo Boss, Guerlain, Lancôme, L 'Oréal, Victoria' s Secret, Bergdorf Goodman 's, Nordstrom’s, o Neiman Marcus.

 

Ha exposat la seva obra als Estats Units, Colòmbia, Argentina, Espanya, França, Itàlia, Japó i Xina.

 

Té editats quatre llibres: Torero (2001), Sombra (2004), Mil Besos (2009) i Angel Gitano (2014).

 

Stars on fashion

Sota la òptica d’ un dels més reconeguts fotògrafs de moda i retrat actuals, Ruven Afanador, una visió refinada, divertida i captivadora d’ alguns dels rostres més famosos del moment, gravats en la memoria col.lectiva del món.

 

Una impressionant llista de noms d’ estrelles del cinema, la moda i la música, moltes d’ elles guanyadores i nominades a l’ Oscar de Hollywood.

 

Julianne Moore, Amy Adams, Reese Whiterspoon, Glenn Close, Rihanna, Diane Keaton, Robert Redford, Benedict Cumberbatch, Jake Gyllenhaal, Jared Leto, Mathew McConaughey, Sofia Coppola, Liza Minelli, Sharon Stone, Selma Hayek, Jennifer Connelly, Catherine Deneuve, Vanessa Paradis, George Clooney, Marion Cotillard, Michelle Pfeiffer, Viola Davis, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Beyoncé, Emily Blunt, Eddie Redmayne, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Hugh Jackman, Charlize Theron, Sandra Bullock, Naomi Watts, Amanda Seyfried, Kenny Washington, Nicole Kidman, Monica Belluci, Halle Berry,  Bimba Bosé, Rossy De Palma, Bibiana Fernández, Nieves Álvarez, Paz Vega

 

El comissari de la exposició és Bernat Buscató.

 

 

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA
Dilluns 2 de febrero - de 14,00h. a 20,00h.
Dimarts 3 de febrer - de 10,00h. a 21,00h.
Dimecres 4 de febrer - de 10,00h. a 21,00h.
Dijous 5 de febrer - de 10,00h. a 19,00h