Master Class by Ruven Afanador

dimecres, 4 febrer, 2015 - 10:00

En aquesta masterclass Ruven Afanador farà un repàs de les imatges de la seva exposició Stars on Fashion amb l’ ajuda de Rossy De Palma, una de les seves muses amb la qual ha col·laborat en nombroses ocasions i protagonista d'una de les imatges de l'exposició.

 

Ruven Afanador és un dels fotògrafs de personatges i moda més cotitzats del món. La seva extensa obra es distingeix per un opulent classicisme avivat per un punt de vista irreverent i un sorprenent llenguatge visual il·luminat per l'extravagant emoció de la seva herència llatinoamericana i matisat per un erotisme exquisit.

 

Encara que viu a Nova York i es mou en l'elitista món de la moda i la celebritat internacional va néixer a Bucaramanga, Colòmbia, on va viure fins a l'adolescència una infantesa romàntica en un fascinant entorn que deixa una profunda empremta en la seva obra.

 

A l'edat de catorze anys Afanador es trasllada als Estats Units on estudia art i descobreix l'encís de la càmera.

 

El 1987 viatja a Milà per afinar la seva tècnica i enriquir la seva estètica. Arriba a Nova York el 1990 i capta l'atenció d'editors que sol·liciten el seu treball per a revistes de moda i campanyes publicitàries. En aquest moment comença a destacar com a retratista i la seva obra apareix en les revistes més importants del món: New York Times Magazine, The New Yorker, VanityFair, The Hollywood Reporter, Paris Match, YoDonna, Citizen K i MadameFigaroentre d'altres.

 

El seu llistat de clients no és menys impressionant: Christian Dior, Yves Saint Laurent, Moschino, Hugo Boss, Guerlain, Lancôme, L 'Oréal, Victoria' s Secret, BergdorfGoodman 's, Nordstrom’s, o NeimanMarcus.

 

Ha exposat la seva obra als Estats Units, Colòmbia, Argentina, Espanya, França, Itàlia, Japó i Xina.

 

Té editats quatre llibres: Torero (2001), Sombra (2004), Mil Besos (2009) i Angel Gitano (2014).

 

 

Dimecres, 4 de febrer de 2015
Hora: 10:00 - 12:00
Lloc: Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat

 

Hi col·labora: Arts Santa Mònica