Acte de Clausura: cerimònia d'entrega de premis i homenatge pòstum al dissenyador Azzedine Alaïa

divendres, 2 febrer, 2018 - 19:30

L’homenatge pòstum al dissenyador Azzedine Alaïa es farà durant la cloenda de la passarel·la una vegada finalitzades les desfilades i el lliurament dels premis 080, a la mateixa passarel·la del certamen, on es presentarà una mostra de dissenys del creador.
Gran part d’aquests dissenys pertanyen a la col·lecció privada de la reconeguda actriu francesa Isabelle Adjani, i es presentaran en un muntatge que comptarà també amb la coreògrafa, ballarina i cineasta Blanca Li.

Conegut amb el títol de l’escultor de la moda, el dissenyador franc-tunisià Azzedine Alaïa va ser durant dècades un dels protagonistes indiscutibles de l’univers de la de moda. Per això, i sumant-se als reconeixements que han fet les fashion weeks de Paris i Londres, la 080 Barcelona Fashion vol fer un especial homenatge al creador recentment desaparegut, en la propera edició de la passarel·la.

Azzedine Alaïa ha estat un dels modistes més importants de les últimes dècades. Després de treballar per Guy Laroche i col·laborar amb Thierry Mugler, el 1970 va obrir el seu propi atelier per crear la seva marca homònima als anys 80. Preceptor de vàries tops dels 90s, com Naomi Campbell, Linda Evangelista o Stephanie Seymour, va arribar a tenir entre les seves clientes a la llegenda del cinema, Greta Garbo. De caire clàssic i elegant, les seves col·leccions impregnades de personalitat, es caracteritzaven per la seva atemporalitat i  per posar en valor el cos femení.

 

Divendres 2 de febrer
Pavelló Antic Convent
19:30h