Homenatge al creador Andrés Sardà

dijous, 31 gener, 2013 - 18:00

Corrien els anys seixanta a Barcelona, quan Andrés Sardà va decidir crear la seva pròpia empresa de roba interior femenina. Sardá, enginyer tèxtil pertanyent a una família lligada a la indústria del vestuari des de finals del segle XIX, va decidir trencar amb els convencionalismes d’aquella època estèticament fosca i va somiar en aportar-hi la seva particular gota de llum.

 

Convençut que la llenceria femenina podia ser delicada, afavoridora i temptadora, es va posar al costat de les dones i va dedicar els seus esforços a desterrar dels calaixos de la roba interior aquelles peces usuals i poc evolucionades que els omplien fins al moment.

 

Sardà va buscar per a elles els teixits més suaus, les formes més lleugeres i els colors més fascinants. Es va aliar amb les últimes tecnologies i va buscar els materials més revolucionaris, com la fibra LYCRA®, per crear col·leccions suggeridores i avantguardistes, peces capaces de captivar les dones i de sublimar el seu embruix i les seves ànsies de llibertat. Mogut per la seva inquietud, va voler posar-se a prova amb els grans i va ampliar els seus horitzons amb vocació internacional i amb vistes al mercat més exigent, el del luxe. Poc a poc, gràcies a les seves seductores propostes, les seves marques van assolir l’èxit i, el dissenyador, el reconeixement mundial.

 

A les col·leccions de moda íntima, s’hi van unir les de vestits de bany, perquè com a creador no va tenir límits; com a empresari, els va transgredir tots i va obrir noves vies mai explorades fins al moment per una marca espanyola. Amb la complicitat dels fotògrafs més cosmopolites del moment i de les models més admirades, va ajudar-se, a l’hora de mostrar la bellesa de les seves peces, amb imatges magnífiques i evocadores, i va convertir en lluminós aquell món d’ombres.

 

Renaixentista en els seus conceptes i revolucionari en les idees, Sardà ha posat a l’abast de les dones el plaer de sentir-se abrigades en la seva intimitat amb peces boniques, a la moda, afavoridores i amb un punt de bogeria. Els dóna armes per sentir-se belles i segures, i els ajuda a sentir-se més poderoses en aquest món tan exigent.

 

Algunes dècades després, el seu somni és més viu que mai; fidel al seu projecte, sempre lligat a la seva Barcelona de l’ànima, Andrés Sardà ha sabut també ser mestre, i ha dipositat en la seva filla, Nuria Sardà, aquella gota de llum que un dia va perseguir. Junts, hen donat continuïtat a la gran marca de luxe en què s’ha convertit aquell desig de crear bellesa, i junts hen gaudit del plaer d’embolicar de bellesa les dones.

 

El temps n’ha condensat l’essència, i avui la marca segueix transmetent l’amor amb què es tallen les peces. Fidel al llegat del seu pare, Nuria Sardà és ara l’alquimista que fon, amb imaginació, les matèries més exquisides.