“La Imatge Vestida” Master Class per Outumuro

divendres, 12 juliol, 2013 - 12:00
Manuel OUTUMURO

 

És un dels fotògrafs més reconeguts del nostre país. Després d’una formació acadèmica com a dissenyador gràfic, va passar al món de la fotografia d’una manera totalment autodidacta. Té cinc llibres de fotografia editats, col·labora habitualment amb les publicacions més prestigioses, ha participat en diferents mostres col·lectives i ha realitzat diverses exposicions individuals, una de les més destacades de les quals és “Outumuro Looks”, una àmplia retrospectiva que li va dedicar, l’any 2009, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Les seves fotografies de moda, organitzades en un extens arxiu amb més de 10.000 negatius i una gran quantitat de material digital, constitueixen un document únic, que reflecteix una part de la història de la moda d’aquests darrers vint-i-cinc anys. D’altra banda, el seu arxiu també constitueix una memòria visual única, en què es troben fotografiats els protagonistes de la història del cinema espanyol dels últims vint-i-cinc anys. Aquest material se segueix ampliant amb les seves contínues col·laboracions amb diverses publicacions.

 

“La Imatge Vestida” MASTER CLASS per OUTUMURO

 

 

La moda i la fotografia han produït, al llarg dels anys, un gran nombre d’imatges iconogràfiques. Múltiples publicacions especialitzades s’han encarregat de difondre-les i de fixar-les a la nostra retina, des de les seves mítiques capçaleres.

 

La master class “La Imatge Vestida” aprofundeix en la comunicació visual del món de la moda, des dels seus orígens il·lustrats fins a la inclusió de la fotografia. Un recorregut cronològic per la història de la indumentària, a través de les imatges que els grans mestres de la fotografia van llegar a la indústria de la moda.

 

El fotògraf Manuel Outumuro, que compagina la seva tasca darrere de la càmera amb el comissariat de projectes expositius sobre aquest tema, ens descobreix, en aquesta classe, la fascinació que mostren els dissenyadors per l’art dels grans fotògrafs i, a la vegada, de quina manera els fotògrafs es deixen seduir per les formes anatòmiques creades per ells.

 

La segona part d’aquesta master class incideix en l’obra del mateix fotògraf, en el mètode i en les formes que Outumuro utilitza a l’hora de produir una sessió de fotos i les seves fonts d’inspiració. La relació amb la càmera i les tècniques fotogràfiques. El diàleg amb dissenyadors i industrials del sector. L’experiència de treballar amb les millors models. Els seus mètodes per retratar actors i personatges. I, per acabar, el sistema de preservar i de mantenir el seu arxiu, és a dir, la seva memòria fotogràfica. 

 

Dia: Divendres, 12 juliol, 2013
Hora: de 12:00 a 14:00h
Lloc: edifici DHUB