Conferència “LÍNIES DE RECERCA I NOUS MATERIALS TÈXTILS. Aplicacions al món de la moda, la llar i usos tècnics”

dijous, 3 juliol, 2014 - 10:00

L’objectiu d’aquesta sessió de treball és actualitzar coneixements en relació amb les matèries tèxtils i les seves funcions, amb una especial incidència en les tendències de la recerca que s’està fent.

 

L’explicació s’estructurarà en dues parts: durant la primera hora, farem un repàs a vista d’ocell sobre fibres, fils i tipologia de teixits i acabats, i veurem les seves característiques i propietats i les seves aplicacions en moda, teixits per a la llar i materials tèxtils d’ús tècnic.

 

En la segona hora, ens centrarem en les línies d’investigació i en els nous desenvolupaments que avui s’estan duent a terme. S’acompanyarà l’explicació teòrica amb mostres físiques.

 

Conferenciants

Dr. Llorenç Bautista. Graduat en enginyeria química per la Universitat de Barcelona. Doctor en enginyeria química en el Programa de Doctorat de Polímers i Biopolímers, Laboratori d’Enginyeria Química de Superfícies de la Universitat Politècnica de Catalunya.

 

Actualment, és responsable de l’Àrea de Tractaments de Superfícies al Departament d’R+D del Centre Tecnològic Leitat. Participa en projectes nacionals i europeus d’R+D, assisteix regularment a congressos i realitza publicacions cientificotècniques relacionades amb la modificació de superfícies.

 

S’ha especialitzat en les següents àrees de recerca: funcionalització superficial; tintes, recobriments, preparació superficial, tintura i acabats (incloent química tèxtil); encapsulació de compostos; descontaminació superficial i anàlisi de superfícies.

 

Dra. Ariadna Detrell. Enginyera tècnica química per la Universitat Politècnica de Catalunya, enginyera en organització industrial, diplomada en Estudis Avançats Tèxtils i doctora per la mateixa universitat.

 

Té experiència professional a l’empresa privada, com a consultora especialitzada en l’elaboració de plans de negoci a empreses del sector tèxtil, i ha exercit funcions d’adjunta a direcció, a més d’haver participat, com a becària d’investigació, en l’emissió d’informes, dictàmens i peritatges d’un institut d’investigació tèxtil. Des de l’agost del 2009, és clúster manager de l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils de Catalunya.

 

Ha estat membre del comitè científic del 2n i 3r Congrés Internacional d’Aplicacions Tècniques dels Materials Tèxtils (ApliMatec) i del comitè executiu de la primera trobada Negoci i Tecnologia en el sector textil (NEGOTEC), de la qual, en l’edició del 2010, va ser la directora. Des del 2011, és presidenta de l’Associació de Tècnics de la Indústria Tèxtil (ATIT) i, des del 2009, participa en el Comitè del Dornbirn Man-Made Fibers Congress.

 

És autora o coautora d’11 llibres, de 40 articles a revistes periòdiques i de 16 ponències en congressos nacionals i internacionals, relacionades amb els materials tèxtils d’ús tècnic.

 

 

Auditori Pau Gil
3 de juliol
10.00 h