All about Iris

divendres, 3 juliol, 2015 - 10:30

Iris Apfel és una llegenda viva de l’estil. Personatge imprescindible de la societat novaiorquesa, és, als seus 93 anys, un referent del fashion americà i internacional per la seva manera única de vestir i la seva passió per experimentar amb la moda i els accessoris.

 

Iris Apfel va saltar a la popularitat als 84 anys, quan el museu Metropolitan de Nova York li va dedicar, el 2005, l’exposició “Rara Avis”, en què es podien veure molts dels vestits de la seva peculiar col·lecció de moda: vestits de Dior, Ricci, Lanvin o Dolce&Gabbana, entre d’altres. El seu estil eclèctic i la seva visió particular de la moda l’han convertit en una icona en ella mateixa: adora les barreges d’estils i pot combinar peces d’alta costura amb objectes de mercat ambulant, una altra de les seves grans passions. Posseeix una impressionant col·lecció de joieria, bijuteria i objectes de decoració, que ha anat adquirint en els seus viatges per tot el món.
Va començar en el món del tèxtil i de la decoració quan, juntament amb el seu marit Carl, va fundar l’exquisida firma Old World Weawers, que la va portar a tenir clients com Greta Garbo o Estée Lauder i amb la qual va treballar per a la Casa Blanca amb nou presidents dels Estats Units, des de Truman fins a Clinton. També va ser col·laboradora de Women’s Wear Daily. Actualment imparteix classes de moda a la Universitat de Texas, a Austin.

 

L’any 2014, el recentment traspassat director de cinema Albert Maysles, productor, també, del cèlebre film Grey Gardens, basat en la vida d’Edith Bouvier i la seva mare Edith Ewing Bouvier, parentes de Jacqueline Kennedy, va produir el documental IRIS, centrat totalment en Iris Apfel i en aquesta fama tardana que l’ha fet internacionalment coneguda.

 

En aquesta edició del 080 comptarem amb la presència de Mrs. Apfel.

 

El dia 3 de juliol, a l’Auditori de la Fundació Miró, presentarà el film IRIS, recentment estrenat a Barcelona, en el Festival Moritz Feed Dog, i a continuació farà una xerrada per al públic amb experts de moda, per donar a conèixer més a fons la seva exuberant personalitat,  el seu enorme coneixement de la moda i de la modernitat i la seva peculiar visió de l’estil, després de més de 70 anys treballant en aquest àmbit.

 

 

 

Dia: divendres, 3 de juliol
Hora: 10:30h
Lloc: Auditori de la Fundació Miró