Young talent Catwalk: IED Barcelona Escola Superior de Disseny

dijous, 22 juny, 2017 - 21:00
IED Barcelona Fashion Show 2017 - Fashioners of the World

 

L’IED Barcelona celebra el talent jove amb un premi en honor a Franca Sozzani, Directora de Vogue Italia i Directora Científica de l’IED durant molts anys

La col·lecció “Devil’s Dance” de Loreto Martí guanya el Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció atorgat per Sara Maino, Robert Cavell-Clarke i Philippe Pourhashemi

Isabel Coixet entrega el premi al Millor Fashion Film a “Psycho Nhomad” de Denise Graus

Un total de vint-i-tres alumnes del Títol Superior en Disseny de Moda i del BA (Hons) in Fashion Design han presentat les seves col·lecciones de final de carrera a la desfilada organitzada per l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny a l’Auditori de Barcelona. Per primera vegada, s’ha atorgat un premi especial a la Millor Col·lecció en honor a la figura de Franca Sozzani (1950-2016), editora de Vogue Itàlia durant 28 anys i amiga de l’IED Barcelona; i un premi al Millor Fashion Film entregat per la directora de cine Isabel Coixet.

 

La col·lecció “Devil’s Dance” de Loreto Martí ha sigut la guanyadora del Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció. La proposta de l’alumna del Títol Superior en Disseny de Moda aprofundeix en l’univers Amish, concretament en el concepte del Rumspringa, moment en què els joves Amish entren en contacte per primera vegada amb les grans ciutats per a decidir si volen seguir formant part, o no, de la comunitat. La col·lecció femenina “Devil’s Dance” juga amb el contrast dels convencionalismes de la vestimenta Amish amb la modernitat actual, incorporant expressions provocatives amb colors cridaners i tot allò que les dones no poden vestir com els botons, els barrets masculins o els pantalons.

 

El jurat estava format per Sara Maino, directora de Vogue Talents i neboda de Sozzani, Robert Cavell-Clarke, de la plataforma Not Just a Label i Philippe Pourhashemi, consultor de moda internacional. “L’IED ha volgut commemorar la figura de l’editora italiana, líder indiscutible de la cultura de la moda mundial, per la seva implicació amb el sector i pel seu suport a la promoció dels joves talents de l’IED Barcelona a través del concurs My Own Show” explica Alessandro Manetti, director de l’IED Barcelona.

En aquesta edició, a més, s’ha destacat el paper fonamental que juguen les noves tecnologies a la comunicació de la moda amb un premi especial al Millor Fashion Film atorgat per la reconeguda directora de cine Isabel Coixet. El curt “Psycho Nhomad” de la col·lecció de l’alumna Denise Graus ha sigut el guanyador del premi entregat per la directora catalana.

 

El film de l’alumna del BA (Hons) in Fashion Design crea un llenguatge estètic únic que crítica la nostra societat i defineix la individualitat de l’ésser humà. Ambientat en un espai industrial, els models porten la roba de la col·lecció que s’escapa de les formes i patrons convencionals mentre lluiten contra els seus propis instints per a deixar sortir la naturalesa humana i mostrar, així, les seves pròpies emocions.
 

FASHIONERS OF THE WORLD
Fashioners of the World representa el procés creatiu del recorregut dels estudis de cada un dels alumnes: des del desenvolupament del concepte a través de la investigació en imatges, sketches, colors i estils, fins a la seva aplicació en teixits, materials, patrons, volums i complements. Amb les seves col·leccions, els alumnes reflecteixen la complexitat del teixit social i relacional contemporani i la consagració del disseny com intèrpret universal de les múltiples identitats globals del segle XXI”, explica Manetti sobre les 23 propostes que s’han presentat a l’Auditori de Barcelona.
 

 

El resultat final es fruit d’un gran esforç per part dels estudiants que mostra l’exigència i la qualitat de tot l’equip docent de l’IED Barcelona que els van guiar durant tot el procés. Els estudiants han comptat amb l’assessorament de professionals com Pilar Pasamontes, Directora Científica de Moda i Julia Weems, Directora de Moda de l’escola; i la direcció dels dissenyadors Juan Salvadó, José Castro, Txell Miras, René Zamudio, Sebastián Pons i l’estilista Jaume Vidiella, que els han transmès els seus coneixements durant el desenvolupament del projecte final.

 

L’IED Barcelona Escola Superior de Disseny

Iedbarcelona.es
 

 

Des de 1966 l’Istituto Europeo di Design opera en la formació de les disciplines del Disseny, la Moda, les Arts Visuals i el Management a les seves 11 seus de Milà, Roma, Florència, Torí, Venècia, Cagliari, Como, Madrid, Barcelona, São Paulo i Rio de Janeiro. Més de 130.000 alumnes s'han diplomat des dels seus inicis i cada any compta amb 10.000 estudiants de tot el món. L’IED aposta per iniciatives didàctiques i pràctiques relacionades amb la realitat corporativa i suma més de 1.000 acords empresarials durant els 50 anys d'experiència.

La seu de l’IED Barcelona, situada al barri de Gràcia, s'ha consolidat des de 2002 com un dels centres de formació de referència en disseny i compta amb el reconeixement de la Generalitat de Catalunya com a Escola Superior de Disseny. La seva oferta formativa està composta pels Títols Superiors en Disseny de Producte, Interiors, Moda i Gràfic, a més dels Bachelors of Arts (Honours) atorgats per la Universitat de Westminster, els Diplomes IED, els màsters, els postgraus i els cursos de formació contínua i d'estiu. L'escola de Barcelona es diferencia pel seu caràcter multicultural i interdisciplinari i atrau cada any 1.000 alumnes de més de 100 nacionalitats diferents.