André León Talley. Projecció del film: "The Gospel According to André” i COL·LOQUI ANDRÉ LEON TALLEY: UNA VIDA ENTRE TRINXERES DE CHIFFON*

dijous, 28 juny, 2018 - 11:00

Lloc: Auditori Francesc Cambó

André Leon Talley visitarà la setmana de la moda de Barcelona, 080 Barcelona Fashion, per a presentar el documental recentment estrenat a Estats Units sobre el seu molt particular trajectòria en el món de la moda The Gospel According to André, de Magnolia Pictures, dirigida per Kate Novack.
 
L'acte consistirà en un visionat del film seguit d'una xerrada amb el propi André i una reconeguda directora de revista de moda en la qual interactuarà amb el públic compost per estudiants de moda, premsa i fashion crowd local.
 
Durant la cerimònia de lliurament de premis, 080 Barcelona Fashion li lliurarà el Fashion Tribute que el certamen lliura en cada edició a un nom clau de la indústria de la moda.
 
 
BIOGRAFIA
 
André Leon Talley és ex-editor de l'edició nord-americana de la revista Vogue i ha estat en la primera línia de la moda internacional durant més de 25 anys, ocupant el front row de les desfilades en les principals setmanes de la moda: Nova York, Londres, Milà i París. També ha sigut editor d'altres rellevants publicacions de moda com Interview,  New York Times o W.
 
Va nàixer en 1949 a Washington DC i va créixer en un poble, Durham, on la immensa majoria de la població era blanca i en una època on el racisme era habitual. La seva passió per la moda, a la qual ha dedicat la seva carrera, va començar ben ràpid. Ja des de ben petit era aficionat a llegir la revista Vogue a la biblioteca i a admirar el vestuari de les dones a l'església.  Es va graduar en art de la Universitat Central de Carolina del Nord i va obtenir un postgrau en francès de la Universitat de Brown, també té un Doctorat Honoris causa en Humanitats de la Savannah College of Art and Design.
 
Durant els anys 60 es va traslladar a viure a Nova York i va començar a treballar com a periodista d'una revista femenina local. Així va ser descobert per Diana Vreeland, redactora cap de Vogue d'aquell moment, que el va contractar com el seu assistent. Al 1989 va obtenir el càrrec d'editor creatiu, que va utilitzar per a promocionar joves dissenyadors, principalment afroamericans. També va usar les pàgines de la revista per a denunciar el racisme i la discriminació en la indústria durant aqueixa època, defensant que es contractaren més models negres per a les passarel·les. Talley ha dut a terme sempre una labor reivindicativa a favor de la visibilitat d'aquesta comunitat en la moda.
 
André Leon Talley és molt conegut per la seva exuberant personalitat i la seua tan característica manera de vestir. Ha treballat mà a mà amb l'actual editora cap de Vogue, Anna Wintour, amb qui té una relació personal d'amistat; de fet el personatge de Nigel en la pel·lícula The devil wears Prada, que retrata la vida en la redacció del Vogue americà, està inspirat en ell. Talley ha viscut envoltat dels més grans dissenyadors de la seva època, així com de les més famoses top models i estrelles de Hollywood.
 
Ha publicat diversos llibres entre els quals es troben best-sellers autobiogràfics com «A.L.T.: A Memoir» i «A.L.T. 365+». Al setembre de 2016, es va presentar el documental biogràfic The Gospel according to André al festival de cinema Toronto, estrenat a Estats Units el passat 25 de maig amb gran èxit.
 
 
THE GOSPEL ACCORDING TO ANDRÉ
 
André Leon Talley ha estat un referent en el món de la moda durant tant temps que és difícil imaginar un moment en el qual no fos ell qui definia les claus de l'estil. El retrat íntim de Kate Novack, The Gospel According to André, embarca als espectadors en un viatge emocional des de les arrels d’André, creixent en el segregat Jim Crow South, fins a convertir-se en un dels creadors de tendències i conservadors de moda més influents del nostre temps.
 
La pel·lícula de Novack dibuixa connexions fascinants, fins ara inexplorades, entre l'elegància de l’apreciada àvia d’André, l'Església Negra de la seva joventut i la seva obra icònica i trencadora en publicacions com Women's Wear Daily, W i Vogue. Entreteixint una gran quantitat d'imatges d'arxiu dels moments més glamurosos de la història de la moda, amb les commovedores reflexions d’André sobre la seva vida i carrera, The Gospel According to André és un monument cinematogràfic d'una de les figures més singulars de la cultura nord-americana del segle XX.
 
Produït per l'equip que va portar als espectadors The First Monday i Page One: Inside The New York Times i presentant comentaris de referents de la moda com Anna Wintour, Marc Jacobs i Tom Ford, The Gospel According to André és una nova peça ja indispensable al creixent cànon de documental de moda.