Masterclass – Roser Marcé

Roser Marcé va néixer a Sant Pere Molanta, un poble a prop de Barcelona.

 

Des de ben petita ja tenia un fort interès per tot el món de la roba, tant era així que ella mateixa tallava i feia la indumentària a les seves nines i, anys més tard, la seva pròpia roba. Per tot això va sentir la necessitat d’aprendre les regles bàsiques de patronatge per poder realitzar encara millor els seus dissenys.

 

Va estudiar Art, especialitzant-se en Pintura i, posteriorment, Disseny. Un cop graduada, va rebre l’oferta d’uns amics per dissenyar una col·lecció de punt. L’èxit comercial va ser tan gran que la va motivar a crear la seva pròpia empresa de disseny, fabricació i comercialització de roba de gran qualitat per a senyora. D’aquesta manera va néixer, l’any 1970, l’empresa Roser Marcé.

 

Des de l’inici, Roser Marcé ha seguit una política dirigida a promocionar un estil de disseny renovador, però que es pugui portar, utilitzant teixits i formes de confecció d’alta qualitat. Aquesta filosofia s’ha anat aplicant a totes les col·leccions de dona i, més tard, s’ha estès a les col·leccions d’home i accessoris com camises, corbates, roba interior i roba de casa.

 

Aquesta constància i coherència ha fet de Roser Marcé una marca de disseny de les més rellevants tant a Espanya com al mercat internacional, amb un segell personal de línia i costura. La seva capacitat de comunicació a través del disseny ha estat un element clau en el desenvolupament de l’empresa a Espanya i a l’exterior.

 

Durant molts anys, l’entrega de Roser Marcé al seu treball ha estat total, és per això que parlar del seu temps d’esbarjo és difícil. La navegació a vela constitueix una de les seves formes de relaxació preferides. És amant del teatre, la dansa i la música. La pintura continua essent la seva activitat preferida i el disseny la seva gran meta.