48 H OPEN HOUSE BARCELONA OBRE A LA CIUTADANIA EDIFICIS HISTÒRICS DEL TÈXTIL CATALÀ

Cooltura
dijous, 25 octubre

El festival d’arquitectura 48 H Open House Barcelona és una cita imprescindible per conèixer de primera mà edificis il·lustres de la ciutat. La seva edició 2018 té lloc aquest cap de setmana del 27 i 28 d’octubre i proposa al voltant de 200 activitats i edificis a descobrir de forma gratuïta. Per als amants de la moda, hi ha moltes opcions interessants ja que l’Open House recorda l’esplendor de la indústria tèxtil catalana amb la participació d’equipaments històrics com l’antiga fàbrica Fabra i Coats o l’emblemàtica Casa de la Seda.
.
És curiós comprovar les connexions entre passat, present i futur de la moda catalana de la mà d’alguns dels edificis participants com l’antiga fàbrica tèxtil Macson, construïda el 1952 i actualment seu de l’escola de disseny IED Barcelona, present a la passada edició de la 080 Barcelona Fashion gràcies a la desfilada Young Talent Catwalk. També obrirà les seves portes al gran públic la coneguda escola de disseny Llotja, ubicada en una zona de l’antiga fàbrica Pegaso de Sant Andreu, considerada un referent industrial a l’Espanya dels anys 50.
.
D’altra banda, es podran visitar edificis habitualment tancats al públic com la Casa de la Seda, una meravella arquitectònica al costat de Via Laietana que destaca pels esgrafiats de la seva façana, considerats els millorts de Barcelona del segle XVIII. Gràcies al 48 H Open House es podra accedir al seu interior luxós i elegant, que ha acollit esdeveniments relacionats amb la moda actual com el showroom tèxtil Texfor / 080BCNF.
.
Hi ha més edificis d’interès en aquesta edició 2018 com la fàbrica Fabra i Coats, un complexe històric del tèxtil català format per un total de 12 edificis que segueix el model industrial anglès i que actualment es troba en fase de rehabilitació. Una altra fàbrica tèxtil icònica és La Escocesa, que també se suma al festival d’arquitectura per compartir el seu patrimoni únic amb la ciutadania, ja que es tracta d’un equipament del segle XIX que va començar la seva activitat com a fàbrica d’estampats.
.
Per la seva part, la seu actual de l’escola de disseny Massana també participa en aquest 48 H Open House Barcelona; una oportunitat única per poder descobrir en primera persona la singularitat d’aquest edifici de Ciutat Vella on es formen futurs artesans i dissenyadors. Moltes opcions i una gran disparitat d’edificis per a un mateix objectiu: apropar l’arquitectura al gran públic i revelar el vast patrimoni arquitectònic de Barcelona.
Foto: www.casadelaseda.com