ELS MILLORS DOCUMENTALS DE MODA ES DONEN CITA AL FESTIVAL MORITZ FEED DOG 2019

Cooltura
dimecres, 27 març

Per demostrar que #lamodaescultura, torna el festival de cinema documental de moda Moritz Feed Dog que del 28 al 31 de març 2019 celebra la seva 5ª edició. Una cita imprescindible per a tots els amants i professionals de la indústria de la moda ja que porta a Barcelona una selecció dels millors títols documentals del sector del circuit internacional, amb una mirada compromesa, inclusiva i actual.
 
Aquesta edició 2019 es presenta com la més diversa gràcies a la varietat de temes i protagonistes que presenta. Arrancarà dijous amb l’emissió del documental “Yellow is forbidden” a la sessió inaugural, dedicada a la creadora xinesa d’alta costura Guo Pei, qui ha aconseguit la proesa de passar d’aprendre a cosir a la Xina comunista derivada de Mao Tse Tung a formar part de l’exclusiva Chambre Syndicale de la Haute Couture de París i vestir celebrities com Rihanna a la gala del Met 2015.
 
A partir de divendres 29, el programa presenta films dedicats a la indústria com “Cambodian Textiles”, sobre la producció artesanal de seda a Cambodja, i “Paris Couture”, sobre l’edat d’or de l’alta costura. Així com d’altres centrats en noms propis que han deixar el seu segell imborrable a la història de la moda com Coco Chanel, Bill Cunningham, Christian Dior, Yves Saint Laurent –amb el polèmic documental “Celebration” sobre els darrers dies del visionari dissenyador-, Halston, Leigh Bowery, Peter Lindbergh i Jean Paul Gaultier.
 
En aquest darrer grup de documentals, destaquen dos films que venen acompanyats d’activitats paral·leles ben interessants. D’una banda, “McQueen”, l’aplaudit documental sobre l’auge i la caiguda als inferns del creador britànic i geni Alexander McQueen, que, després de la seva emissió divendres -amb entrades exhaurides!-, protagonitzarà una xerrada amb figures reconegudes del món de la moda com Dana Thomas –autora de la biografia “Gods and kings” sobre McQueen i Galliano-; l’experta en moda Leticia Garcia; el director creatiu de Brain&Beast Angel Vilda i la periodista de moda Noelia Collado.
 
I, de l’altra, “Call it a Balance in the Unbalance”, sobre l’iconoclasta creador Miguel Adrover, que tot i estar retirar del circuit de la moda des de fa anys, recentment ha tornat a l’actualitat per rebre el Premi Nacional de Disseny de Moda 2018. El Moritz Feed Dog recupera aquest film que ja va projectar en una edició anterior per parlar de la inusual trajectòria d’aquesta figura única del món de la moda. Després de l’emissió dissabte a la tarda, el mateix Miguel Adrover prendrà la paraula en una xerrada amb la directora del festival Charo Mora per debatre sobre què significa l’èxit en el món de la moda i la seva activitat actual enfocada a l’art i a fotografia de gran format.