LA FOTOGRAFIA DE MODA DE SAUL LEITER A FOTO COLECTANIA

Cooltura
dijous, 4 octubre

Els amants de la fotografia, i de la moda, tenen una cita obligada amb l’exposició “Saul Leiter: In Search of Beauty” que acull la sala Foto Colectania del Born de Barcelona fins al 21 d’octubre. Es tracta d’una mostra que aglutina 130 imatges d’aquest precursor de la fotografia en color que va combinar la fotografia i la pintura tota la seva vida, i que va revolucionar la fotografia de moda els anys 50 amb imatges que ratllaven l’abstracció a les pàgines de revistes de referència com “Esquire”, “Harper’s Bazaar” i “Vogue”.
.
La mostra de Foto Colectania és un viatge des de les seves primeres instantànies tot just arribar a Nova York des de Cleveland els anys 40, retratant la vida als carrers de Greenwich Village, fins als seus nus experimentals i imatges cada vegada més abstractes, on els reflexos enreden els plans i l’espectador va descobrint elements que no es veuen a primer cop d’ull.
.
Aquest llenguatge innovador també el va aplicar a la fotografia de moda. A Foto Colectania es mostren algunes revistes originals on va publicar el seu treball així com una selecció de fotografies de moda amb tota l’essència de Saul Leiter. Imatges que juguen amb diferents plans i on la roba i complements queden en un segon terme deixant palesa la singular mirada de Leiter. “M’agrada quan un no està segur del que està veient. Quan no sabem per què mirem una fotografia i, de cop i volta, descobrim quelcom que comencem a mirar. M’agrada aquesta confusió”. És una de les reflexions de Saul Leiter que decoren les parets de Foto Colectania i millor expliquen l’efecte de la seva fotografia en l’espectador.
 .
“Saul Leiter: In Search of Beauty”
Foto Colectania
Fins al 21 d’octubre de 2018