“VESTIR I DESVESTIR COSSOS”, NOVA EXPOSICIÓ DE MODA A LLEIDA

Cooltura
dimarts, 16 febrer

El poder transformador de la moda respecte al cos humà és un tema d’estudi que s’ha explorat al llarg del temps en mostres com la permanent del Disseny Hub Barcelona: El cos vestit. I és que la moda no només té un aspecte íntim i d’identitat, sinó també una dimensió pública que resulta en l’establiment d’uns cànons estètics, i la concepció d’uns cossos paradigmàtics, desitjables i canònics alhora que s’esforça a amagar la diferència i la deformitat.
.
“Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d’aparició” és la mostra que es pot veure al Centre d’Art La Panera de Lleida fins al 22 de maig al voltant d’aquesta idea. Amb la participació de les dissenyadores del 080 Barcelona Fashion Txell Miras, guanyadora del Premi Nacional a la Millor Col·lecció en aquesta passada edició de febrer, i Míriam Ponsa hi intervenen un total de 36 creadors: Ana Laura Aláez, Nora Ancarola, Stéphanie Baechler, Ramon Guillén-Balmes, Isabel Banal, Anna-Sophie Berger, Denys Blacker, María Castellanos, Júlia Coma Vilarasau, Lucía Cuba, David Delfín, Emma Escuer, Pepe Espaliú, Ali Yerdel i Anastasia Pistofidou, Laura Fernández Antolín, Esther Ferrer, Lena Gallovicova, Nadine Goepfert, Rubén Grilo, Enric Majoral, Ana Mir, Juan Luis Moraza, María Morgui, Juan Muñoz, Peter Pohjola, Maria Palomeras, Joana Poulastrou, Laura Puigdellívol, Mariaelena Roqué, Tea Sirbiladze, Jana Sterbak i Pan Weiju.
.
A través del seu treball i la seva mirada, “Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d’aparició” ens proposa una reflexió des de la moda i l’art sobre el cos per establir quin és el límit que separa la moda com a forma d’adoctrinament i el vestir com a mode d’aparició, de pensar-se i de fer-se.
.
Centre d’Art La Panera
Pl. de la Panera, 2. Lleida