AMT. ENTRA AL SECTOR DELS ACCESORIS DE MODA

Dissenyadors 080
dijous, 15 novembre

El jove dissenyador Adrià Machado és l’ànima creativa darrera la firma emergent amt., que va debutar a la 20ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion amb la seva moda sostenible de factura elegant i atemporal. Des d’aleshores ha participat a cada nova edició, creixent a cada pas gràcies a la projecció de la passarel·la catalana i, també, al poder de les xarxes socials.
.
Amt. pot considerar-se una marca dels nostres temps ja que escolta els seus clients des d’Instagram al temps que aposta per una moda sostenible basada en una economia circular, treballant amb proveidors locals i enfortint la indústria textil del país. Una filosofia que comparteix amb el certamen 080 Barcelona Fashion, escenari escollit per Adrià Machado per presentar el seu darrer projecte: accesoris de moda.
.
A la seva col·lecció per a primavera-estiu 2019, Saudade, presentada el passat juny al Recinte Modernista de Sant Pau, amt. va completar els estilismes de les models amb bosses de mà, ja des del primer look. Ara aquests accesoris comencen a comercialitzar-se per l’interès que han despertat a Instagram. I és que l’Adrià Machado va preguntar els seus seguidors quin complement preferien per a la seva incursió en el sector dels accesoris de moda: una bossa bandolera o unes ulleres de sol. La guanyadora va resultar aquesta bossa elaborada en pell reciclada i resina que ja vam veure sobre la passarel·la catalana a l’estiu en colors com blau clar i negre.
.
Un exemple de com va construint la seva firma emergent aquest jove dissenyador format a l’escola de disseny LCI Barcelona que ja té presència a botigues multimarca d’Espanya, a més de vendre online, on triomfa entre francesos, anglesos i nòrdics. El seu estil sobri i urbà, i la seva producció local –està basat a Manresa-, també es va obrint un forat a Espanya gràcies, en part, a l’impuls que ha suposat per a la marca el suport desinteressat d’influencers com Nina Urgell. No hi ha dubte que amt. és una firma a què seguir-li la pista.