CARLOTAOMS obre botiga amb la seva marca enfocada a moda dona

Dissenyadors 080
dimarts, 23 maig

Les joves dissenyadores Elisabet Carlota i Elisenda Oms van irrompre amb molta força a la passarel·la 080 Barcelona Fashion amb la seva marca CARLOTAOMS. En la seva primera participació el juny de 2015 van guanyar el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya 080 Barcelona Fashion al Disseny Emergent, gesta que van repetir a la següent edició. Un inici fulgurant per a aquesta marca catalana que s’inicià amb un concepte innovador: el de la moda agender; és a dir, adaptar un mateix disseny a home i dona, demostrant que les barreres de gènere en qüestió de disseny es poden desdibuixar.

Ara, en ple 2017, CARLOTAOMS ha canviat de rumb i es dedica en exclusiva a la moda dona. A més, de moment, han deixat la passarel·la per concentrar tots els seus esforços en la seva primera botiga, oberta el març d’enguany al barri de Gràcia de Barcelona, juntament amb la marca de sabates també local Les Chausseurs, de Lambert Parera. “El 080 ens ha ajudat moltíssim!” exclamen. I és que gràcies, en part, a la dotació econòmica d’ambdós premis han pogut impulsar aquest nou i apassionant projecte. “Necessitàvem vendre cara a cara, saber què funcionava i què no...” expliquen dels motius per decidir fer aquest important pas en la seva trajectòria.

En aquest local amb molta vida a l'esquena del barri de Gràcia, tenen espai de botiga i també de taller, perquè una altra de les voluntats era mostrar el treball que hi ha al darrera d’una peça de moda d’autor. L’espai és ben obert buscant aquesta transparència i comunicació directa amb les seves clientes. De moment, només es dediquen a moda per a la dona, tot i que confirmen que la seva intenció no és abandonar l’home per sempre, sinó primer centrar-se en dona i ”anar pas a pas”.
 
És interessant com la moda de CARLOTAOMS es dirigeix a una dona que treballa però que també té una intensa vida social, de 40 anys en amunt, una generació que sovint no té el seu reflex en la moda emergent. A la nova botiga de CARLOTAOMS sí i hi podrà trobar dissenys pensats per a ella, que allarguen la figura, còmodes, de línia bàsica però sempre amb un toc personal i, sobretot, molt versàtils. Peces que es poden dur de diferents maneres, jugant amb les superposicions, i també dissenys que combinen molt bé entre si, perquè un altre dels objectius que s’han marcat ha estat de voler posar-ho fàcil.
 
De fet, d’aquí també la idea de compartir l’espai amb Les Chausseurs, per tal de poder oferir calçat i que qui vulgui pugui sortir de la botiga amb el look sencer; fins i tot, amb bosses de mà úniques i peces de bijuteria que presenten d’una dissenyadora amb qui se senten identificades quant a estil i estètica. No descarten anar presentant el treball d’altres creadors, sempre que sentin aquesta connexió i siguin productes complementaris amb la seva roba i les sabates de Les Chausseurs.
 
Un altre aspecte destacat és que la col·lecció de CARLOTAOMS que trobareu a la botiga només es ven a Barcelona i es tracta d’una col·lecció contínua on es van afegint nous dissenys cada 2-3 setmanes. Amb produccions molt limitades, entre 8 i 10 unitats, la idea és que hi hagi una alta rotació de producte que doni dinamisme a la botiga i animi a la clienta a entrar-hi sovint. “Som una botiga de barri i no podem estar mesos amb les mateixes peces” comenten. D’aquesta manera, les peces tenen un plus d’exclusivitat que no tenen els dissenys CARLOTAOMS que es venen a altres punts d’Espanya i del món, tot i mantenir uns preus ajustats. Al ser botiga pròpia, “no hi ha intermediaris” i poden ajustar els marges per oferir un preu competitiu, tenint en compte que tota la producció és a Barcelona, un altre dels valors de CARLOTAOMS des dels seus inicis. I és que potser el públic ha canviat, la línia de disseny sigui lleugerament més comercial, però l’essència CARLOTAOMS se segueix palpant en cada peça. I avisen: “ja tornarem al 080!”.