DISSENY 080 AL NOU BCN INDEPENDENT DESIGN SHOPPING MAP

Dissenyadors 080
dimarts, 7 agost

Barcelona és una ciutat de disseny. Per reivindicar-ho, el Foment de les Arts Decoratives (FAD) en col·laboració amb Hilton han llençat “Barcelona Independent Design. Shopping Map”, una eina amb un mapa amb geolocalització de les millors botigues de disseny local, seleccionades pel FAD. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar més visibilitat a la comunitat creativa local, recolzar el talent jove i difondre el seu treball entre turistes i autòctons.
.
En total, la nova app presenta 30 botigues de disseny local en el seu llançament, encara que la idea és que sigui una app viva que es vagi actualitzant amb la incorporació de nous punts de venda d’interès. Entre la selecció actual, trobem botigues de dissenyadors de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, com Carlotaoms -a la imatge, la seva col·lecció debut, i guanyadores del Premi 080 al Disseny Emergent en dues edicions consecutives- i Colmillo de Morsa junt amb d’altres noms de l’escena de disseny independent de Barcelona com Ana Tichy, Berta Sumpsi, Brava Fabrics, Ika i Amalia Vermell, entre d’altres.
.
El disseny del mapa està firmat pel jove artista Pol Montserrat, la tècnica del qual és artesanal i fresca i casa bé amb la naturalesa d’aquest projecte que neix per reivindicar talents emergents del disseny, objectiu que comparteix la passarel·la 080 Barcelona Fashion.