ELS DISSENYADORS INTERNACIONALS DE LA 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors 080
dimecres, 19 juny

Amb la voluntat d’impulsar la internacionalització de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, l’organització convida aquest estiu a tres dissenyadors i marques estrangeres al calendari de desfilades per ampliar el discurs estilístic de la passarel·la i convertir Barcelona en epicentre global de la moda i les tendències. Seguint l’exemple dels dissenyadors internacionals de la passada edició d’hivern, ara és el torn de Nicholas K, Nous Étudions i Marrakshi Life, tres projectes molt diferents que, tanmateix, comparteixen la visió d’una moda compromesa i sostenible.
 
Nicholas K debutarà a la 080 el primer dia de desfilades. Es tracta de la marca del tàndem format per Nicholas i Christopher, nordamericans amb base a Nova York que amb aquesta firma fundada el 2003 van ser pioners en una moda sense estacions i responsable. Una moda de línia minimalista i dissenys versàtils elaborats amb teixits sostenibles i tècniques que promouen la traçabilitat que ara presentaran a la 080 Barcelona Fashion més sostenible dels darrers anys.
 

.
Per la seva part, Nous Étudions desfilarà el 26 de juny i portarà a Barcelona la moda ecologista de l’argentina Romina Cardillo. Una altra pionera, el 2006 va crear la línia d’indumentària masculina Grupo 134 amb consciència sostenible, convertint-se en la primera marca responsable amb el medi ambient a l’Argentina. El 2013 va gestar Nous Étudions, una firma de moda vegana que es defineix com una marca que no treballa amb cap material derivat d’éssers vius. Cardillo entén la figura del dissenyador com a comunicador i subjecte social i ella n’és el millor exemple en la seva defensa del nou luxe com l’anti-moda. A la passarel·la del Recinte Modernista de Sant Pau presentarà la seva pròpia línia de moda i la seva recent col·laboració amb Nike, amb dissenys audaços i sostenibles.
 

.
Per últim, Marrakshi Life és el projecte del fotògraf de moda de Nova York Randall Bachner. Una original proposta que uneix artesania amb un estil urbà modern i sense gènere. Com la resta, Randall també està compromès amb una fabricació responsable mitjançant una producció sostenible i de baix impacte. Produeix a un taller a Marràqueix, d’on surt una moda andrògina i d’avantguarda que presentarà a Barcelona dijous 27 de juny amb la seva col·lecció “6 ML – Palm Desert” per a la primavera-estiu 2020.