ELS DISSENYADORS INTERNACIONALS DE LA 23ª EDICIÓ

Dissenyadors 080
dimecres, 30 gener

La 23ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion es mostra més internacional que mai. L’organització convida quatre dissenyadors estrangers per obrir la passarel·la al món i donar la benvinguda a altres estils que amplien el discurs de la moda catalana. Umit Benan, Carlos Polite, CHULAAP i Esaú Yori mostraran les seves noves col·leccions al Recinte Modernista de Sant Pau dins del marc del calendari de desfilades de la 23ª edició.

La firma sud-africana CHULAAP serà la primera a estrenar-se sobre la passarel·la dilluns 4 de febrer a les 17:30 h. Es tracta d’una marca fundada pel tailandès afincat a Ciutat del Cap i format a París Chu Suwannapha que vol ser un homenatge a la diversitat d’Àfrica a través de dissenys gràfics orientats a la impressió. Sobre la 080 mostrarà “African rewritten”, que respon a un mix d’influències que van des dels motius orientals fins als gravats africans passant per la cultura thai del dissenyador.
 
El turc Umit Benan farà el seu debut dimarts 5 de febrer per tancar la segona jornada de desfilades. Pioner a aplicar l’storytelling en el llenguatge de moda, aquest dissenyador criat a Istambul i a internats de Suïssa i Estats Units aplica aquesta multitud d’influències i experiències en la creació de nous personatges a cada nova col·lecció. Així, ha aconseguit reconeixements importants a la indústria com guanyar la primera edició del concurs de talents emergents Who’s On Next /Uomo a Pitti Uomo l’any 2010. Ara porta la seva moda masculina a la passarel·la catalana amb “God is black part 2”, on canalitza el controvertit caràcter del musulmà negre a través de peces com jaquetes camperes, vestits d’home relaxats, clàssics abrics de sastre i càrdigans.


 
Per la seva part, Esaú Yori portarà la seva rica multiculturalitat a la passarel·la 080 Barcelona Fashion la tarda del 6 de febrer. Criat a Lima (Perú) i afincat a Barcelona l’any 2000, té arrels japoneses, italianes, africanes i peruanes que sap mesclar amb la influència xinesa adquirida a Guangzhou, on té l’estudi creatiu des de 2015. A cavall entre Barcelona i Xina, Esaú Yori ha creat una marca que aposta per la màxima qualitat i luxe en dissenys atemporals que desafien la fast-fashion. Ho podrem comprovar amb la presentació de la seva línia per a tardor-hivern 2019-20 dedicada a l’amor i als diferents estats emocionals que viu una persona que està en la seva cerca.
 
Carlos Polite tanca el grup de dissenyadors internacionals convidats a la 23ª edició. Nascut a Colòmbia, va estudiar Belles Arts a Madrid i des de l’any 2010 exerceix de director artístic a Polite, on ha desenvolupat un nou concepte de disseny per a aquesta marca de moda per a la dona. Dijous 7 de febrer presentarà “Migracions”, una col·lecció inspirada en els contrastos entre els desplaçaments humans i les migracions dels animals. Com és habitual en el seu estil, es veuran clàssics revisitats en un llenguatge més contemporani; contrastos entre una silueta boxy amb espatlles marcades amb la fluïdesa de vestits de satí i chiffon; a més dels seus famosos estampats.