ELS DISSENYADORS QUE TORNEN A LA PASSAREL·LA 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors 080
diumenge, 27 gener

En aquesta 23ª edició, la passarel·la dona la benvinguda a dissenyadors i marques que, després d’unes edicions sense desfilar, tornen a apostar per la 080 Barcelona Fashion per presentar les seves noves col·leccions de moda. Uns retorns de luxe que celebrem ja que són tant noms emergents com icònics de la moda catalana, com Sita Murt, la firma de moda d’Igualada que es remunta al 1924 i coneguda especialment els anys 80 i 90, de la mà de la dissenyadora homònima.

Ara liderada per la seva filla Isabel Esteve, qui va assumir la direcció de disseny després de la mort de Sita el 2014, la firma Sita Murt torna a la passarel·la amb “Uncommon attitude”, la seva proposta per a la tardor-hivern 2019-20. Inspirada per dones artistes quan l’art era un món encara masculí, Sita Murt presenta dones de gran fortalesa i intuïció vestides amb color i materials clàssics de l’armari masculí que adopten patrons i volumns molt femenins. El punt segueix sent el teixit estrella en una col·lecció que rendeix homenatge a la personalitat i el caràcter d’aquestes dones pioneres i que podrem veure en primícia a la 080 dilluns 4 de febrer a les 14 h.
.

Per la seva part, també torna a la passarel·la 080 Barcelona Fashion el jove creador Ze García, que just fa un any presentava la seva comentada desfilada plena d’influencers, amb Dulceida, Jessica Goicoechea, Laura Escanes i María Pombo, entre altres. Moltes d’elles són clientes i amigues d’aquest jove dissenyador que recupera el treball artesanal de l’alta costura per al públic millennial. Per a la seva nova col·lecció, José María García González, el nom que s’amaga darrera la marca Ze García, s’inspira en Rose Bertin, nombrada ministra de moda per Maria Antonieta el segle XVIII i antecessora de pares de la costura com Charles Frederik Worth. Un punt de partida solemne per a una línia d’inspiració barroca amb un toc minimalista i contemporani que podrem descobrir el primer dia de desfilades: el 4 de febrer a les 20:30 h. Només queda una setmana!