ELS NOUS DISSENYADORS DE LA 17ª EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors 080
diumenge, 31 gener

Fidel al seu compromís de donar suport tant als noms emergents del disseny fet a Catalunya com a cases de moda històriques que contribueixen a la indústria, en aquesta 17ª edició se sumen noms nous que responen a ambdós perfils. Quatre firmes són les nouvingudes que desfilaran a la Casa Llotja de Mar, juntament amb altres icòniques de la passarel·la catalana com Miriam Ponsa, Manuel Bolaño o Celia Vela:
.
PAU ESTEVE
El primer a estrenar-se serà Pau Esteve, qui compartirà la desfilada inaugural de dilluns amb CARLOTAOMS, guanyadores del Premi Nacional al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion a la passada edició d’estiu 2015. Un escenari privilegiat per al debut a Barcelona d’aquest dissenyador que ha treballat com a estilista i figurinista per a sèries de televisió, així com a assistent de màrqueting per a diversos creadors de Barcelona i Berlín, la seva ciutat d’acollida. Després de treballar a fashion performances a la capital catalana, es va traslladar a Berlín i va ser allà on va fundar la marca. La influència d’aquest entorn urbà i exigent es nota a la seva moda, que pren referències esportives i proposa una certa masculinització de la dona. A “Dust”, la seva col·lecció per a la Tardor-Hivern 2016-17 que presentarà en el marc del 080 Barcelona Fashion, mostrarà la seva visió de la moda femenina i aportarà un estil propi, enfocat a un públic cosmopolita i esportiu.
.
LYLE & SCOTT
Per la seva banda, Lyle & Scott és una firma històrica fundada per William Lyle and Walter Scout el 1874 a Hawick, una població a la frontera amb Escòcia. Des dels seus orígens, ha produït peces de punt i va ser a partir dels anys 50 del segle passat que va fer el salt al món de la moda i les tendències gràcies a les seves col·laboracions amb firmes de luxe com Christian Dior, per a qui produïa peces de caixmir. També en aquesta època va llençar la seva línia de golf, que li va donar fama mundial, mentre que ja els anys 80 va anar evolucionant del sportswear al street-wear. L’any 2016 es reintrodueix a l’estat amb col·leccions casuals d’una estètica eminentment vintage, que recorda als looks imaginats pel cineasta Wes Anderson en el seu icònic film “The Royal Tenenbaums”. Dimecres 3, obrirà la passarel·la amb la col·lecció “Una historia d’hivern per Lyle & Scott”, on demostraran com aquesta marca fundada el segle XIX encara té moltes coses a dir en ple segle XXI.
.
XAVI GRADOS
Com Pau Esteve, un altre exemple de creador emergent nouvingut al 080 Barcelona Fashion és l’igualadí Xavi Grados que debutarà el dijous 4, inaugurant les desfilades de la jornada. Nascut el 1992, es va graduar en Disseny de Moda el 2014 a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja i va quedar semifinalista als Premis MODAFAD d’aquell mateix any. Fidel a la tradició tèxtil de casa nostra, Grados treballa el punt i la pell amb materials de primera qualitat per oferir un producte 100% català de denominació d’origen igualadí. Ho demostrarà amb la seva col·lecció HÀLIT, inspirada en les situacions límit i on el tricot serà protagonista ja que, gràcies a les seves diferents textures i volums, servirà per expressar l’angoixa i l’opressió.  
.
VM SIBERIA
L’últim nom nou a pujar sobre la passarel·la del 080 Barcelona Fashion en aquesta 17ª edició serà VM Siberia, la reconeguda pelleteria catalana fundada l’any 1891. Victòria Espar Almeda i Marc Espar Figueras són membres de la quarta generació i han après a confeccionar la pell en els tallers de la casa des de joves. D’aquesta manera, han sabut unir la llarga tradició de la companyia i confecció gairebé artesanal, amb la innovació i el disseny i el resultat d’aquesta unió és el que mostraran la tarda del dijous 4 de febrer a l’emblemàtica Sala de Contractacions de la Llotja de Mar. Sota el títol de “Viatges” presentaran una col·lecció lligada a aquest concepte i a l’oci on predominen les peces còmodes i versàtils amb un toc de lleugera sensualitat.