ELS NOUS DISSENYADORS I MARQUES DE LA 24ª 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors 080
dilluns, 10 juny

Cada edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion és una oportunitat per descobrir nous talents del món de la moda. L’organització obre el calendari de desfilades a noms emergents per ampliar els estils de la passarel·la catalana i donar cabuda a diferents propostes.
.
En aquesta 24ª edició, a l’espera de conèixer el calendari definitiu de desfilades, trobem tres noms que s’estrenen a la passarel·la del Recinte Modernista de Sant Pau: la dissenyadora Sonia Carrasco, la firma de demi-couture Narbon i el dissenyador emergent Eñaut.
.

.
Pel que fa a la moda ready to wear, Sonia Carrasco és una jove dissenyadora formada al IED Madrid que aposta per una moda sostenible contemporània d’estil minimalista compromesa amb el medi ambient. La creadora, que abans de llançar la seva marca homònima de moda havia treballat amb grans de la moda com Alexander McQueen i Céline, vol demostrar amb el seu projecte que una moda atractiva i actual pot ser sostenible. A més d’apostar per dissenys atemporals, treballa amb materials 100% reciclats o orgànics. I no només quant a teixits sinó també al packaging, les etiquetes, els fils…
.

.
Per la seva banda, Narbon és el projecte de moda dona de la dissenyadora Patrícia Narbón. Graduada el 2018 a la Universitat d’Arts Aplicades de Viena, sota la tutoria de Hussein Chalayan, i abans de Bernhard Willhelm, Patrícia Narbón ha desenvolupat un estil maximalista basat en una personal revisió de tècniques tradicionals d’ornamentació i una forta paleta cromàtica. A més, conscient dels reptes actuals del sector de la moda, Narbon aposta per una moda justa i sostenible, amb una comercialització basada en el lloguer de peces i el disseny fet a mida. També treballa amb produccions locals, tant a Viena com a Barcelona i es defineix com a marca ètica i cruelty-free.
.

.
Finalment, Eñaut és un dissenyador emergent conegut de la 080 ja que es va proclamar guanyador de la 3ª edició del concurs de disseny emergent Rec.0/080. Així, va poder participar al festival de botigues efímeres Rec Stores, on va mostrar i vendre la seva moda masculina directament al públic. Més tard, també va participar a la Pop Ups Gallery de la 23ª edició del 080 i ara culminarà el seu vincle amb el certamen amb la seva desfilada de moda. Sobre la passarel·la del Recinte Modernista de Sant Pau compartirà la seva visió de la moda masculina basada en els patrons i les formes, ja que el dissenyador Eñaut Barruetabeña primer es va interessar en l’Arquitectura abans de graduar-se en disseny de moda al IED Barcelona. Amb el negre com a color emblema, sol introduir pinzellades d’un altre to a les seves col·leccions. Ja falta menys per descobrir quin color l’inspira aquesta temporada.