Els nous dissenyadors i marques que debuten al 080 Barcelona Fashion

Dissenyadors 080
dijous, 15 juny

Amb la voluntat de ser un aparador de la millor moda catalana i recolzar dissenyadors i marques emergents, la passarel·la 080 Barcelona Fashion suma nous noms a cada edició. En aquesta 20ª edició un total de set dissenyadors i firmes debutaran amb les seves propostes en el marc del certamen que se celebrarà del 26 al 30 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau.
.
La primera a estrenar-se sobre la passarel·la catalana serà la jove dissenyadora Maria Fontanella qui, sota la seva marca Mietis, presentarà la col·lecció “Cosmic Cinderella” dimarts 27 de juny el matí. Fontanella, formada a Itàlia però membre d’una família adobera d’Igualada, treballa la pell en clau moderna com veurem en una proposta definida per mons de fantasia, com el cinema, el futurisme i el motor.
.
El següent a debutar serà Jnorig, firma de moda masculina sota la batuta del director creatiu Javier Girón. La seva col·lecció “Dos mons oposats SS18” pujarà a la passarel·la 080 el mateix dimarts 27 i ens farà viatjar a l’univers dels samurais i els guerrers indígenes americans a través d’uns dissenys multiculturals en què destaca la manipulació de teixits.
.
Al dia següent, la passarel·la donarà la benvinguda a Colmillo de Morsa (a la imatge), la firma de moda dona d’Elisabet Vallecillo (directora creativa) i Javier Blanco (director de comunicació i màrqueting). Per al seu debut, presentaran “Preludis”, una evocadora col·lecció inspirada en la sensibilitat romàntica de Chopin i la relació amb l’escriptora George Sand.
.
Ja per la tarda, serà el torn de la dissenyadora Maria Roch, que ja porta uns anys en actiu i s’ha fet el seu lloc al panorama de la moda barcelonina gràcies a una moda sòbria de línia fluïda elaborada amb materials d’alta qualitat, que li han merescut distincions com el Premi ModaFAD a la Millor Col·lecció l’any 2009. Maria Roch presentarà la seva proposta FW 2017 inspirada en el kintsugi, l’art japonès de reparar la ceràmica amb or i plata, posant en valor la bellesa de les fisures.
.
Després d’ella, la creadora Gema Sach s’estrenarà a la passarel·la 080 Barcelona Fashion amb la seva col·lecció “Eclipsi” per a la propera tardor-hivern 2017-18. Es tracta d’una proposta de moda dona que trenca amb els codis tradicionals del vestir femení a l’incorporar el vestit llarg per al dia o alegreses dosis de color a l’armari d’hivern a través de creacions executades amb sedes i velluts.
.
Dijous 29 la jornada arrancarà amb AMT, una altra firma que debuta en aquesta 20ª edició de la mà del jove dissenyador Adrià Machado. Ho farà a les 11h amb la seva col·lecció “Mirage” per a l’estiu 2018 que s’inspira en les il·lusions òptiques que apareixen per les altes temperatures.
.
Finalment, la dissenyadora Elena Estaun s’estrenarà el mateix dijous i tancarà les desfilades del matí amb la seva col·lecció “Ethnic vibes”, amb peces de joieria conceptual que, combinades amb les peces de moda, donaran lloc a un nou tipus d’indumentària joia.