L’ECLÈCTICA SINGULARITAT DE LES JOIES DE LITO & LOLA

Objecte&Subjecte
dilluns, 4 maig

OBJECTE: Lito y Lola
SUBJECTE: Mireia Martí
.
Habitual a les darrers edicions del 080 Barcelona Fashion Market, la firma de bijuteria Lito y Lola de la Mireia Martí és difícil de classificar per la diversitat d’estils que presenta: des de vistoses peces que combinen plata i pedres naturals fins a romàntiques corones de flors fetes a mida. La va crear fa cinc anys, després de trobar la inspiració en un viatge a Menorca, a partir d’uns primers collarets d’esperit bohemi que va començar a regalar entre el seu cercle d’amigues. Van tenir prou èxit per decidir comercialitzar-les i així va ser com es va aventurar junt amb la seva parella, el Dani, a obrir una primera botiga online, que manté a dia d’avui.
.
“Si miro un any enrere, el negoci no té res a veure!” exclama al preguntar-li per l’evolució de la seva marca. I és que de les petites peces de bijuteria amb què va començar, i que encara presenta, ha anat afegint línies i col·leccions segons les seves inquietuds. Per exemple, fa quatre anys, i a partir d’un encàrrec personal, va començar a dissenyar corones de flors, una tendència que havia vist a Londres i que encara no havia arribat a casa nostra. Reconeix que al principi va ser un producte que va costar entre el públic mentre que ara és el seu bestseller, havent quadruplicat el volum de producció només respecte l’any passat. Un boom que no li impedeix seguir treballant manualment cada peça en un procés 100% artesanal i creatiu que realitza en el seu taller de Barcelona.
.

.
Un taller que també acull la seva primera botiga pròpia (Laforja, 122, Barcelona), oberta fa dos anys, i on es pot descobrir tot l’univers de Lito & Lola. Mentre que al pis de dalt és l’espai dedicat a les corones florals, amb mostres de les flors –d’un proveïdor local- i tots els elements per poder crear una peça a mida en un termini d’unes dues setmanes, a baix les peces de bijuteria són protagonistes. Com explica la Mireia, la seva oferta es composa de dues línies diferenciades: una que es realitza manualment a taller i d’on surten unes peces ja acabades que arriben a la botiga; i una segona que es basa més en la composició d’elements i que realitzen in situ al seu propi taller. Ambdues línies són d’acabat artesanal i es realitzen a territori nacional, ja que la Mireia té molt clar que és un valor afegit a què no vol renunciar, malgrat que encareixi el preu final.
.
Presenta dues col·leccions per any, a més d’una línia atemporal realitzada en plata que es composa de creacions força minimalistes. Dins les col·leccions destaca la diversitat d’estils i formats de les propostes, reflex del propi caràcter de la Mireia, i que dóna com a resultat dissenys per a un públic ampli. Aquesta temporada de primavera-estiu la inspiració ha sorgit de la naturalesa, amb abundància de tons terrosos, blaus i vermellosos en peces que van des d’una original polsera que combina l’acabat en or i la pell coral fins a arracades amb petites borles de colors. Unes creacions singulars que la Mireia sol presentar també a mercats i fires, perquè, segons afirma, entre altres coses, li permeten arribar al públic estranger mentre que, concretament, del 080 Barcelona Fashion destaca el públic especialitzat que el visita i la fantàstica oportunitat que suposa per donar-se a conèixer dins el sector de la moda.
.

.