Maku, Maku Hats, chapeau!

Objecte&Subjecte
dijous, 29 agost

 

OBJECTE: Maku Maku Hats
SUBJECTE: Carles Martí

Carles Martí és el dissenyador i el creador de Maku Maku Hats, una marca artesanal especialitzada en barrets. El talent el porta a la sang – de part del seu pare- i amb una formació compartida, entre Barcelona i França, i dues dècades de dedicació li han donat suficient experiència per consolidar una exclusiva firma amb base a la ciutat d’Olot (Girona). 

 

Maku Maku Hats va sorgir gairebé de casualitat, després que en Carles aparqués la confecció altres complements, com la bijuteria i les bosses, per cosir la seva primera gorra. “Després d’aquesta experiència ja no he pogut parar”assegura aquest mestre artesà que defineix la seva pròpia marca, creada l’any 1990, com amb els conceptes de tècnica, innovació i creativitat.

 


En Carles defuig de les col·leccions fixes i aposta per revitalitzar l’ofici de barretaire amb models exclusius i fets a mida del client. “M’agrada el concepte francès ‘chapeau d’un jour’” assegura per definir aquest complement efímer i per una sola ocasió. Aquest artesà elabora cada barret amb materials diversos com el lli, el cotó, la seda o la palla que reconeix que ofereix “més possibilitats de les que ens imaginem”. Pel fred, els barrets més sol·licitats són els de feltre, els de llana i els de pèl de conill, llebre o castor. Cuir i pelleteria per protegir els caps més elegants.

 


“A Catalunya, encara ens costa dur barret” explica en Carles que es considera un acèrrim defensor d’aquest complement perquè “aporta un look molt personalitzat”. La competència és dura però a Maku Maku Hats es defensa l’artesania, l’originalitat i la qualitat com a principals cavalls de batalla. “Les peces úniques només les pots fer un bon artesà i aquest sempre tindrà  feina” sentencia en Carles.

 


Així, mentre hi hagi treballadors incansables i apassionats de l’ofici com en Carles Martí existiran marques com Maku Maku Hats on cada complement és una laboriosa peça digna de col·leccionisme.