ADRIÀ DOY ÉS EL GUANYADOR DEL PREMI DRESS COKE AL DISSENY EMERGENT

Sang nova
dilluns, 23 març

En la 15ª edició del 080 Barcelona Fashion el disseny emergent va ser més protagonista que mai. No només el premi oficial del certamen –que va guanyar Isometric- adquiria categoria de Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion, sinó que també es va atorgar el premi Dress Coke, organitzat per l’empresa col·laboradora Coca-Cola i els dissenys finalistes del qual van estar exposats a l’Open Area, a la vista dels gairebé 40.000 assistents que van passar pel Museu Marítim de Barcelona durant els 4 dies de desfilades.
.
El dimecres 4 de febrer es va nombrar guanyador del concurs Dress Coke el jove Adrià Doy, de l’escola de disseny Felicidad Duce, qui veurà com els seus dissenys vesteixen la xarxa comercial de prop de 1000 membres de Coca-Cola a Espanya. Doy explica sobre el concurs: “Que fossin uniformes implica molt més de que pot semblar. La meva premissa era que els comercials, els usuaris finals que vestiran els meus dissenys, no se sentissin disfressats ni incòmodes. Però era un concurs de disseny, per la qual cosa no tenia sentit presentar uns bàsics, havia d’aplicar aquests detalls diferencials que distingissin les meves peces de la resta, creant a més una imatge professional i corporativa. Buscar aquest punt mig ha sigut el més important per a mi a l’hora de crear aquesta col·lecció d’uniformes”.
.
I, segons el jurat, el va saber trobar ja que va vèncer en la primera edició d’aquest concurs de talent emergent on van participar 70 estudiants de disseny de tot el país. Doy reconeix que tenir els seus dissenys exposats durant els 4 dies del 080 Barcelona Fashion “va suposar el seu primer reconeixement com a dissenyador i l’oportunitat de mostrar el que faig a gent més enllà dels meus cercles propers” i agraeix que “institucions, marques o plataformes com la 080 Barcelona Fashion apostin pels joves talents i creadors”.
.
Guanyar aquest premi va ser un cúmul d’emocions i una motivació per tal que jo mateix i els meus puguem veure que tots els esforços fets fins ara donen els seus fruits” concedeix Doy qui, una vegada superat el repte Dress Coke, es troba immers actualment en la seva primera col·lecció Symbiosis, “el projecte més personal fins ara i al que li estic donant tota la meva energia i afecte” segons les seves paraules. Un nou pas a la carrera d’aquest jove de 21 anys a qui no li falta determinació i talent per trobar el seu lloc en el competitiu i fascinant univers de la moda.