El disseny emergent de Barcelona triomfa a tot el món

Sang nova
diumenge, 11 març

A cada edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion el talent més jove està molt present, ja que les escoles de moda de Barcelona tenen el seu espai amb stands on mostren els treballs i tesines dels seus alumnes. LCI Barcelona és un dels centres que participa, una escola que neix el 2013 de la fusió entre la xarxa internacional LCI Education i l’emblemàtica Escola Superior de Disseny de Moda Felicidad Duce, fundada el 1928. Una cuna de talent d’on surten 600 creatius cada any, que després porten el disseny de Barcelona per tot el món.
.
L’últim exemple són les alumnes Laura Nuñez i Sandra Soriano, ambdues seleccionades entre més de 1.000 candidatures per a la final dels Hempel Awards 2018 que se celebren a Pequín aquest mes de març. Es tracta d’un certamen internacional organitzat pel China Fashion Association Hempel International Group en què competeixen les millors escoles del món. En la 26ª edició d’aquests premis dedicats a reconèixer el talent més jove el leit motiv és “Heritage and Craftmanship”, dos valors molt lligats a la moda catalana. Laura Nuñez presentarà la seva col·lecció “Conversations” i la Sandra Soriano “Blank Canvas”, amb què intentaran repetir l’èxit assolit per altres creadors sorgits de LCI Barcelona. Sense anar més lluny, l’any passat l’alumne Carlos Calvo va guanyar el Gold Award (primer premi) dels Hempel Awards, mentre que dues estudiants més van ser distinguides amb dos Excellent Awards.
.
Un altre talent jove que exporta el disseny de Barcelona és Joan Ros. Junt amb la Jèssica Montes va fundar la firma de moda masculina Isometric, que va debutar a la passarel·la 080 Barcelona Fashion el febrer de 2015 i va ser rebuda amb gran entusiasme, ja que es va endur el Premi 080 al Disseny Emergent gràcies a la seva moda conceptual basada en la sastreria moderna. Després de triomfar a la passarel·la catalana, Joan Ros participa ara a la Setmana de la Moda de Londres, on recentment ha presentat els seus dissenys de moda home en el marc de la desfilada de la prestigiosa escola de disseny Central Saint Martins, d’on han sorgit dissenyadors llegendaris com Alexander McQueen i John Galliano. Una plataforma de gran nivell on el talent de Joan Ros segueix creixent.