L’ESCOLA DE MODA LCI BARCELONA FELICIAD DUCE CELEBRA EL SEU 90 ANIVERSARI

Sang nova
dijous, 3 maig

L’escola de moda LCI Barcelona Felicidad Duce està de celebració. Arriba els 90 anys com a referent en el disseny de moda i aquest divendres 4 de maig ho celebrarà amb una gran festa. Ha preparat una jornada plena d’activitat, en què destaca el lliurament del Premi Felicidad Duce 2018 al rei dels barrets Stephen Jones.

La jornada s’ha plantejat per posar en valor la llarga història de l’escola. La seva fundadora, Felicidad Duce, va ser una pionera i una lluitadora incansable que va introduir els seus propis mètodes de costura per buscar la màxima perfecció. Va treballar tant per a militars com per a l’alta costura, gràcies a l’amistat amb el dissenyador Pedro Rodríguez.
 
El prestigi de l’escola Felicidad Duce es reflecteix en els il·lustres creadors que han sorgit de les seves aules i tallers. Josep Font, María Escoté, Juan Vidal, Celia Vela, Manuel Bolaño i Krizia Robustella són només alguns dels dissenyadors forjats en aquesta escola de moda que també se sumaran a la celebració, ja que s’ha organitzat una exposició amb alguns dels seus dissenys per a aquesta important efemèride.
 
Bolaño i Robustella, habituals de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, a més, estaran presents el divendres en una taula rodona junt amb Ssic and Paul i Adrià Machado per abordar amb altres alumnes de l’escola què suposa la creació d’una marca pròpia de moda. Abans, iniciarà la jornada Miguel Elola, primer oficial de la casa Pedro Rodríguez, que oferirà un taller de moulage sota l’evocador nom “La sombra de Balenciaga”. Per la tarda, la capellera Nina Pawlowsky impartirà una master class de disseny de barrets i lligadures.
 
La jornada d’activitats es tancarà amb el simposi “Dones, gèneres i moda”, en què participaran veus autoritzades com Charo Moda (Yo Dona), Leticia Blanco (El Mundo), Patricia Soley-Beltrán (Investigadora), Pilar Riaño (Modaes) i Gabriel Torres (LCI). Després d’elles, la clausura culminarà amb el lliurament del premi Felicidad Duce 2018 a l’extraordinari barreter britànic Stephen Jones, un icona de la moda que ha vestit els caps de personalitats com Lady Di, Madonna i Beyoncé.