TENDÈNCIES 080: MODA FESTA PER AL NADAL 2016

Tendències
dimarts, 20 desembre

Ens trobem en ple compte enrera pel Nadal i, un any més, fem un recull de les tendències de moda festa per a aquestes dates de la mà dels dissenyadors i marques de la passarel·la 080 Barcelona Fashion i les seves col·leccions de tardor-hivern 2016-17. Com passava a les tendències generals de la temporada, el vellut és un dels protagonistes d’aquest hivern i s’imposa en el party look gràcies a creadors com Celia Vela, qui l’adorna amb joies; Custo Barcelona, qui també l’aplica a la moda home, i Lebor Gabala, qui l’interpreta des d’una vessant chic contemporània.
.

.
Els teixits metal·litzats són una altra de les tendències per a aquestes festes i així ho demostren dissenyadors com Justicia Ruano, qui els utilitza en els seus looks sofisticats, com un vestit champagne ideal per a aquestes dates. Menchén Tomàs també inclou propostes amb acabats brillants a l’igual que Escorpion, que ho fa des d’una vessant més ètnica, però molt suggerent. Pablo Erroz és un altre dels dissenyadors qui aposta pels acabats brillants, però des del seu estil més sobri: en color negre.
.

Precisament el negre és un dels colors que no falla per vestir la nit, i les ocasions festives. A la passarel·la 080 Barcelona Fashion s’han vist moltes propostes en aquest to: Des de Celia Vela amb looks mini molt suggerents fins a la versió minimalista d’aire dels noranta de Menchén Tomàs, passant per un més trencador Oscarleon, un contemporani Pablo Erroz i un look lady gràcies a Justicia Ruano.
.

I si hi ha cap altre color que pugui prendre el protagonisme al negre en aquestes dates aquest és el vermell. Amb menys presència que el negre, el vigorós vermell, en les seves diferents tonalitats –des de més viu a més bordeus-  també es va veure a la passarel·la catalana en els elegants dissenys per a la dona de Wom & Now, els espectaculars conjunts de VM by La Siberia i, finalment, en la moda masculina de Miquel Suay, guanyador del Premi a la Millor Col·lecció a la passada edició d’estiu de la passarel·la.