TENDÈNCIES 080: PARTY DRESS CODE HOME I DONA

Tendències
dimecres, 23 desembre

L’hivern ja ha arribat i ens trobem en plena campanya nadalenca: Una voràgine de sopars, compromisos i festes familiars que exigeixen un dress code més formal i exclusiu, que marqui la diferència. Com sempre, els dissenyadors del 080 Barcelona Fashion prenen bona nota i ens proposen les millors tendències per a aquestes festes dins les seves col·leccions per a la Tardor-Hivern 2015-16.
.
EL NEGRE, PROTAGONISTA ABSOLUT
Si hi ha una tendència que s’imposa aquest Nadal 2015 és el negre. El color més versàtil i afavoridor és el protagonista absolut per aportar sofisticació a minivestits de suggeridor escot, com proposa Celia Vela, o bé de silueta maxi i delicadesa en els detalls com els de Natalie Capell. És un color que funciona tot sol, però també combina de meravella amb altres. Menchén Tomàs recorre al clàssic binomi blanc-negre amb un conjunt de maxifaldilla i camisa amb volum mentre que Justicia Ruano el barreja amb una espectacular faldilla de reflexos platejats en una proposta per a les ocasions més elegants.
.

.
TRANSPARÈNCIES

Un altre recurs òptim per a aquestes festes són les transparències. Aporten un estil diferent i sofisticat sense massa esforç i serveixen per  marcar la diferència en dissenys a priori senzills. Ho demostra, per exemple, Pagè amb un vestit curt amb aplicacions a la faldilla i transparències al cos que és un bon aliat per a compromisos amb amics. Un disseny que recorda lleugerament al que va presentar Justicia Ruano per obrir la seva desfilada, d’indubtable estil lady, així com a d'altres propostes en curt on jugava a les transparències a partir de blondes. La dissenyadora, a més, també les aplica amb el mateix bon gust en maxi vestits d’allò més suggerents que resulten elegants alhora que atrevits.
.

.
RIQUESA DE TEIXITS

Abandonant el negre, hi ha altres propostes ideals per a aquestes dates. El vellut és un clàssic que no s’esgota, ans al contrari, està més de moda que mai gràcies a Menchén Tomàs, qui l’utilitza com a teixit estrella aquesta Tardor-Hivern 2015-16. En taronja i format minivestit amb coll d’inspiració victoriana firma uns dels looks més espectaculars per a les festes de Nadal. Per la seva banda, Pagè recorre a un teixit rígid en daurat per a un vestit llarg de silueta clàssica, que va obrir la desfilada al passat mes de febrer i continua atrapant totes les mirades.  També Mango aposta pels metal·litzats per a les festes, amb un vestit llarg fins als peus d’escot profund. Finalment, per a home, la riquesa de teixits també funciona per aportar sofisticació a les festes com demostra Edgar Carrascal, amb les seves americanes de teixits metal·litzats i aplicacions a l’espatlla en forma de flor, el leitmotiv de la seva col·lecció Blue Rose.