ANTONIO MIRO

Day
Wednesday, 1 February, 2017 - 16:00
Hour
16:00
Place

TNC
Plaça de les Arts, 1
08013 Barcelona

BIOGRAPHY

The firm Antonio Miro, a fashion brand based in Barcelona with more than 35 years in the business, dresses contemporary men and women with their own sense of design.

The creativity, authenticity and elegance of Antonio Miro are nourished by direct contact with the surroundings. Art, cinema, music or architecture permeate the collections of the brand. Creative director Albert Villagrasa signs the firm’s holistic vision of design at 080 Barcelona Fashion. Antonio Miro launches new fashion lines, new interior design and decoration complements, among many other things, on an ongoing basis.

 

 

COLLECTION - ORIGENS (ORIGINS)

“Orígens” neix de l’exercici d’analitzar l’estil de vida de la comunitat mennonita, més coneguda com a Amish, que es resisteix a adaptar-se a la realitat dels nostres dies. “Orígens” reflexiona sobre si aquesta realitat ens aporta més llibertat o ens empresona.

La comunitat mennonita dóna l’esquena a avenços actuals com l’electricitat o la tecnologia. Un estil de vida singular, basat en la humilitat i el treball, que determina una estètica molt marcada.

“Orígens” és una immersió en allò artesanal i tradicional, en el “fet a mà”. Teixits naturals com la llana i el cotó donen forma a peces de talls nets i simples. Una imatge elegant i còmoda, amb la visió de la firma.


 

Designer: Alberto Villagrasa

Commercial brand: ANTONIO MIRO

Contact person of the brand: ANDREA ARQUERO (CEO)

T. +34 670 609 743

 

Web: www.antoniomiro.es

Mail: [email protected]

Premsa: [email protected] T. +34 650 01 29 22