Edgar Carrascal

Edgar Carrascal
Dia
dilluns, 2 febrer, 2015 - 16:00
Hora
16:00
Lloc

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA
Drassanes Reials
Plaça del Portal de la Pau, 1
08001 Barcelona

BIOGRAFIA

Edgar Carrascal. Vaig néixer a Barranquilla, una ciutat de la costa del nord de Colòmbia i un port important de Llatinoamèrica. Tota aquesta sensibilitat vers el sol, el mar i la indústria convergeixen a Barcelona, i és aquí on decideixo crear la marca que porta el meu nom: Edgar Carrascal. 

 

Tinc una formació sòlida, tant en disseny i creació de moda com en màrqueting i comunicació. He estudiat disseny de moda al Fashion Institute of Technology (FIT) de Manhattan, Nova York (NY); disseny de moda a la Colegiatura Colombiana de Medellín, i un màster en màrqueting i comunicació de moda a l’Institut Europeu del Disseny de Barcelona. 

 

Considero que la meva experiència en diferents escenaris i països m’ha aportat flexibilitat i desimboltura per adaptar-me sense problemes als diferents tipus d’activitats i assumir noves metodologies de treball. 

 

El meu afany és impulsar la meva firma de moda, a més de col·laborar amb empreses, marques i creadors, per buscar ser sempre vigent, amb una visió renovada del mercat, i així poder posar en marxa la passió que tinc pel meu treball. 

 

Gaudeixo de la moda i m’agrada emfatitzar en els detalls i donar un tractament poètic al guarda-roba masculí, sense perdre d’essència del propi ésser. D’això es tracta, la veritable moda. 

 

He treballat i col·laborat amb marques com Diesel, Levi’s, Esprit, Swarovski, Citrique Heart, Prógono, Loewe, entre d’altres.

 

COL·LECCIÓ - Blue Rose

Les col·leccions que desenvolupo tenen com a punt de partida l’estat d’ànim al qual m’enfronto. Per a aquesta col·lecció, m’he trobat amb sentiments contraposats davant de dues ciutats importants a la meva vida, com són Medellín i Barcelona. He decidit buscar un element que em reconfortés i, al mateix temps, que les connectés, la rosa, però tintada d’un color tan blau com el sentiment melancòlic de poder ser lluny de totes dues algun dia. 

 

Aquesta col·lecció es basa en la interacció de l’home actual amb el seu cos i amb l’arquitectura humana. Tenint en compte els 4 pilars importants que articulen el meu procés de disseny (actualitat, tendències, poètica i masculinitat), he concebut una proposta de poètica urbana, que té com a eix de tota la col·lecció la camisa, una peça fonamental de la marca. 

 

Retorno al concepte d’unseason i aplico materials de qualitat, com el clàssic cotó ginza. En aquesta col·lecció faig un gir als referents de la camiseria masculina clàssica i creo una proposta compacta i coherent. Els materials d’aquesta col·lecció són cotó, poliamida, llanes fredes i materials no convencionals, com la placa de poliestirè, que em porten a crear textures com filigranes i pètals. Altres textures són els prisats en camises de popelín elastà i flors retallades a mà, que s’entrellacen amb espigues formades per línies agudes i serrells de seda que envolten el cos. 

 

“Blue Rose” es tenyeix de blancs, negres i blaus, acompanyats d’accents daurats i platejats. La proposta per a la pròxima temporada Tardor-Hivern 2015-2016. 

 

 

Dissenyador: Edgar Carrascal
Marca comercial: Edgar Carrascal
Adreça: C/ Valencia 270 principal 1
08007 Barcelona
Telèfons: +34 637 984 130; + 34 93 218 49 36

 

Pàgina web: www.edgarcarrascal.com
Correu electrònic: [email protected]; [email protected]
Facebook: ByCarrascal
Twitter: @Edgar_Carrascal
Instagram: @EdgarCarrascal