Lebor Gabala

Lebor Gabala
Dia
dimarts, 3 febrer, 2015 - 12:30
Hora
12:30
Lloc

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA
Drassanes Reials
Plaça del Portal de la Pau, 1
08001 Barcelona

BIOGRAFIA

Lebor Gabala és el projecte professional de Maite Muñoz, que va aprendre l’ofici a través de pioners de la indústria de la moda d’aquest país, com Pedro Morago, Rap Diffusion o Mila i Tucho Balado. Després d’uns anys a Eivissa, on va dissenyar les seves primeres col·leccions de moda Adlib, va decidir que havia arribat el moment d’instal·lar-se a Barcelona i posar en marxa un somni.

 

Un nom preciós i sonor va ser la seva primera declaració de principis. És la traducció de Leabhar Ghabhála Erenn, un conjunt de manuscrits gaèlics del segle XI, que expliquen, amb una barreja d’història, de mitologia, de llegendes i de folklore, la fundació d’Irlanda a través dels temps. La fantasia de les històries i el fet que Irlanda estigui tan unida a la tradició llanera, van fer que decidís adoptar la fonètica del títol, que en castellà es pronuncia Lebor Gabala.

 

Lebor Gabala va néixer com una col·lecció dedicada en exclusiva al punt, i poc a poc va anar introduint teixits de seda i de cotó, brodats i estampats, amb l’objectiu d’arrodonir una proposta de look total.

 

Es trien les matèries primeres més exquisides, a la recerca de la màxima qualitat. Per al punt, se seleccionen fils de caixmir i de seda, de cotó i de lli, d’alpaca i de llana merina extrafina; per als teixits, sedes i velluts, batistes i voiles, lli i cotó.

 

COL·LECCIÓ-  ELS EXTREMS S’ATRAUEN

Enfrontant idees i materials es crea una nova harmonia a còpia d’unir extrems oposats. Ambient hippy i estampats psicodèlics, a vegades pixelats. Siluetes que recreen els seixanta, encara que amb teixits texturats i tecnològics, molt del segle XXI.

 

Faldilles i vestits o molt curts o molt llargs. Jerseis de vetes gruixudes, voluminosos, es porten amb peces de gasa lleugera i vaporosa. El punt gruixut declina una paleta de tons foscos, hivernals. El punt fi hi posa la nota de color. Peces urbanes amb acabats rústics, envellits, suaus, tenyits a la peça. Són artesanals. La seda es barreja amb allò esportiu. Una col·lecció de contrastos que es mou entre conceptes antagònics.

 

Dissenyadora: Maite Muñoz Roy
Marca comercial: Lebor Gabala
Adreça: C/Diputació 37 Local 5a
Barcelona 08015
Telèfon: +34 934 234 374

 

Pàgina web: www.leborgabala.com
Correu electrònic: [email protected]