Menchén Tomàs

Menchén Tomàs
Dia
dimecres, 4 febrer, 2015 - 19:00
Hora
19:00
Lloc

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA
Drassanes Reials
Plaça del Portal de la Pau, 1
08001 Barcelona

BIOGRAFIA

Menchén Tomàs. Olga R. Menchén i Francesc Grau Tomàs es coneixen a l´Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona l’any 1988. En finalitzar els estudis i després d’haver adquirit experiència treballant com a dissenyadors per a altres firmes del sector, funden, el 1995, Menchén Tomàs. A través de ModaFAD, entren en contacte amb el Saló Gaudí, on presenten les seves primeres col·leccions a passarel·la. Des del 1995 fins al 2001, el seu producte es distribueix a diversos punts de venda a tota Espanya i a l’estranger (Bèlgica, l’Aràbia Saudita, el Japó…). El 1997 obren la seva primera botiga a Barcelona i el juliol del 2002 n’obren una altra al barri del Born de la mateixa ciutat. El març del 2006 inauguren una altra botiga al carrer Cuna de Sevilla. Tots els productes Menchén Tomàs es fabriquen íntegrament a Barcelona i rodalia, per tal de garantir la màxima qualitat en acabats i en disseny.

 

COL·LECCIÓ-  PASSIONS

L’essència de l’art està composta per dues forces complementàries: la dionisíaca i l’apol·línia. Embriaguesa i raó.

 

Al llarg del temps, molts artistes s’han enfrontat a la difícil tasca de saber reflectir, a través de l’art, la complexitat de les emocions humanes. La tragèdia és l’art d’allò dionisíac. En ella, s’hi representen les passions humanes, els actes irracionals, els vicis i les misèries de les persones: la tristesa, la ira, el dolor, l’alegria...

 

Les peces que componen la col·lecció proposada per a la temporada tardor-hivern 2015 de Menchén Tomàs es presenten íntimes i silencioses, com en la seva font d’inspiració: la sèrie de videocreacions The passions, de l’artista Bill Viola. En aquesta obra, l’artista retrata fidelment els estats emocionals, els canvis en els sentiments i els pensaments.

 

En la col·lecció, els colors densos i les textures dels teixits estableixen un llenguatge bàsic per formular el dolor, l’angoixa, la incertesa, el record o la sorpresa. Les passions!

 

Els grocs, amb l’efecte del clarobscur de les formes, es tornen ocres; els vermells descriuen sang; els blaus i els verds aporten fredor i, l’exuberància, l’aporta el negre. Les combinacions de colors i de textures, com en la tragèdia dionisíaca, busquen interpel·lar i atraure l’espectador cap a un món de passions.

 

Velluts de seda, draps de llana o mohers contrasten amb la mussolina estampada amb motius de natures mortes.

 

Sastreria estructurada i volums teatrals. Formes oposades (com les dues forces de l’art), allargades i estretes o amples i envoltants.

 

 

Dissenyadors: Olga Ronquillo Menchén i Francesc Grau Tomàs
Marca comercial: Menchén Tomàs
Adreça: c/ Riera de Sant Miquel 37
Barcelona 08006
Telèfon: +34 934 160 571

 

Pàgina web: www.menchentomas.com
Correu electrònic: [email protected]
Facebook: facebook.com/menchentomas
Twitter: @menchentomas