Lebor Gabala

Dia
dimecres, 3 febrer, 2016 - 17:30
Hora
17:30
Lloc

CASA LLOTJA DE MAR
Passeig d’Isabel II, 1
08003 Barcelona

BIOGRAFIA

Lebor Gabala és el projecte professional de Maite Muñoz, que va aprendre l’ofici a través de pioners de la indústria de la moda d’aquest país, com Pedro Morago, Rap Diffusion o Mila i Tucho Balado. Després d’uns anys a Eivissa, on va dissenyar les seves primeres col·leccions de moda Adlib, va decidir que havia arribat el moment d’instal·lar-se a Barcelona i posar en marxa un somni.

 

Un nom preciós i sonor va ser la seva primera declaració de principis. És la traducció de Leabhar Ghabhála Erenn, un conjunt de manuscrits gaèlics del segle XI, que expliquen, amb una barreja d’història, de mitologia, de llegendes i de folklore, la fundació d’Irlanda a través dels temps. La fantasia de les històries i el fet que Irlanda estigui tan unida a la tradició llanera, van fer que decidís adoptar la fonètica del títol, que en castellà es pronuncia Lebor Gabala.

 

Lebor Gabala va néixer com una col·lecció dedicada en exclusiva al punt, i poc a poc va anar introduint teixits de seda i de cotó, brodats i estampats, amb l’objectiu d’arrodonir una proposta de look total.

 

Es trien les matèries primeres més exquisides, a la recerca de la màxima qualitat. Per al punt, se seleccionen fils de caixmir i de seda, de cotó i de lli, d’alpaca i de llana merina extrafina; per als teixits, sedes i velluts, batistes i voiles, lli i cotó.

 

COL·LECCIÓ - Totes les flors busquen el sol
El títol d'una cançó de Jeff Buckley resumeix l'esperit de la nova col·lecció de LEBOR GABALA per a la Tardor-Hivern 2016. Una barreja de tendresa i optimisme que defineix clarament dues siluetes: una contemporània i activa, a força de peces gairebé geomètriques i materials amb cos com el neoprè o el mufló; i una altra poètica i delicada que es teixeix a força de superposicions de vaporoses gases, punt i vellut.

 

Les flors són el motiu estampat de la col·lecció. Totes grimpen per les peces a la recerca del sol de l'hivern. En les gases amb fils d'or creixen garlandes i sanefes orientals; sobre la llana s'instal·len ramells de flors Liberty; i pijames i vestits llargs es veuen envaïts per lliris, clavells i roses.

 

El colorit és intens i profund, i les matèries són les millors possibles: llana, llana merina extrafina, seda i caixmir. I com a novetat: lli amb llana.

 

Perquè a l'hivern, més que mai, totes les flors busquen el sol.

 

Dissenyador: Maite Muñoz Roy
Marca comercial: LEBOR GABALA
Adreça: C/Diputació 37 Local 5a
Barcelona 08015
Telèfon: +34 934 234 374

 

Pàgina web: www.leborgabala.com
Correu electrònic: [email protected]