Menchén Tomàs

Menchén Tomàs
Dia
dijous, 4 febrer, 2016 - 19:00
Hora
19:00
Lloc

CASA LLOTJA DE MAR
Passeig d’Isabel II, 1
08003 Barcelona

BIOGRAFIA

Els dissenyadors Olga R. Menchén i Francesc Grau Tomàs van estudiar a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona. Després de finalitzar els seus estudis, van treballar per separat per a altres firmes, on van adquirir l’experiència necessària en el sector de la moda. El 1995 funden Menchén Tomàs. Entre el 1995 i el 2001 presenten les seves col·leccions a la Passarel·la i al Saló Gaudí. Les seves col·leccions es distribueixen mitjançant la venda a l’engròs a botigues multimarca, tant a Espanya com a l’exterior (França, Itàlia, Irlanda, Bèlgica, Alemanya, l’Aràbia Saudita, Kuwait, Qatar, el Líban, els Estats Units...), així com a través de la seva pròpia xarxa de punts de venda a Barcelona, a Sevilla i a Saragossa.

 

COL·LECCIÓ - NOTARIAT 11

D’atzars es vesteix el món. Com explicar, si no, que la fortuna guiés una parella de dissenyadors per fundar el seu taller-estudi a Notariat 11 l’any 1995, allà on, des de fa temps, s’afanyen treballadors i estudiants de llocs diversos. En aquest mateix carrer del Raval on el premi Nobel Ramón y Cajal va forjar la teoria de les neurones Menchén Tomàs va escalar fins a un quarts pis, amb principal però sense ascensor, per a desgràcia de representants. Justament a la frontera entre la bohèmia del caòtic barri xinès i la quadrícula burgesa de l’Eixample, va idear les primeres peces a mida, en què ja apareixien el popelín, el georgette o el Harris tweed.

 

Sobre terres de geometries multicolor i sota sostres amb motllures florals, va vestir una clientela heterogènia, i des d’aquella diversitat va sorgir una moda plena de contrastos pels quals encara aposten, agermanant jupes de skater amb llenceria de seda i puntes. I així segueixen, vint anys després, “neuronejant” una altra col·lecció que homenatgi el taller dels seus inicis, amb la mateixa paleta de verds, roses, blaus i negres per la qual una vegada van passejar-se.

 

 

 

Dissenyadors: Olga Ronquillo Menchén i Francesc  Grau Tomàs
Marca comercial: MENCHÉN TOMÀS
Adreça: c/ Riera de Sant Miquel 37
Barcelona 08006
Telèfon: +34 934 160 571

 

Pàgina web: www.menchentomas.com
Correu electrònic: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/menchentomas
Twitter: www.twitter.com/menchentomas