Premi 080

Una de les prioritats del 080 Barcelona Fashion és distingir el talent en el sector de la moda. Reiterant l’orientació de les darreres edicions, el premi 080 manté la seva aposta per potenciar el talent emergent.

Així, en la 17a edició que ara comença, es lliuraran dues distincions: el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al disseny emergent 080 Barcelona Fashion, i el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció tardor-hivern 2016/17 080 Barcelona Fashion.

 

Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al disseny emergent 080 Barcelona Fashion ed. febrer 2016

L’objecte del premi —que aquesta edició serà de 15.000 euros—, és donar suport a nivell empresarial i logístic als dissenyadors emergents, per fomentar la creació d’empresa, implementar les bones pràctiques i assegurar l’èxit i el creixement d’aquestes marques emergents. Aquest guardó compta amb la col·laboració de la firma Desigual, que patrocina el premi.

 

L’elecció del guanyador anirà a càrrec d’un jurat professional creat a l’efecte. El jurat estarà format per un president i un mínim de quatre professionals del sector de la moda, dissenyadors de reconegut prestigi internacional, representants de showrooms o botigues de moda de prestigi internacional, representants de la premsa de moda internacional o representants d’una institució de moda internacional. El guanyador s’escollirà d’acord amb els criteris de  disseny i creativitat de la col·lecció, qualitat de la col·lecció i potencial comercial de la col·lecció.

 

El guanyador del premi presentarà la seva propera col·lecció en la següent edició del 080 Barcelona Fashion. Així mateix, una mostra de la col·lecció guanyadora formarà part del fons del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya. La dotació del premi es destinarà a potenciar l’estratègia empresarial, ja sigui en la consolidació de creació de l’empresa ­-constitució de la societat, creació i registre de la marca...- com en el desenvolupament o en la comercialització, promoció i difusió de la col·lecció guanyadora o de les dues següents.

 

Optaran aquesta categoria:

 

 • CARLOTAOMS (GUANYADORES)
 • Xavi Grados
 • Edgar Carrascal
 • Pau Esteve
 • Pablo Erroz

 

Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor col·lecció tardor-hivern 2016/2017 080 Barcelona Fashion

L’objectiu d’aquest premi és donar suport als dissenyadors, per valorar-ne la creativitat de la col·lecció, el talent del dissenyador i la visió comercial de la marca. Opten a aquesta distinció els dissenyadors i marques de moda que desfilin a la present edició de la passarel·la, que comptin amb un establiment operatiu a Catalunya o bé d’àmbit estatal, que tinguin una facturació superior als 50.000 euros i inferior als 2 milions d’euros o bé 4 col·leccions comercialitzades.

 

El premi consisteix en la participació directa a l’edició de juny/juliol de 2016 del 080 Barcelona Fashion, de forma gratuïta. Com en l’altra categoria, el guanyador serà escollit per un jurat professional que valorarà en la seva decisió el disseny i creativitat de al col·lecció, la qualitat de la col·lecció, i el potencial comercial de la col·lecció. 

 

Opten a aquesta categoria:

 

 • Krizia Robustella
 • Menchén Tomàs
 • Justicia Ruano
 • Oscarleon
 • Txell Miras (GUANYADORA)
 • Lebor Gabala
 • Miriam Ponsa
 • Celia Vela