JNORIG

Dia
dimecres, 6 febrer, 2019 - 12:30
Hora
12:30
Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona

BIOGRAFIA

Javier Girón va estudiar i desenvolupar-se com a dissenyador tant a Europa com als Estats Units. La cultura alemanya és una influència subjacent en el procés de pensament i l'estil de la marca, ja que es va mudar a Frankfurt als 12 anys. La passió per diferents disciplines, com ara l'arquitectura, la investigació sobre cultures estrangeres, juntament amb les experiències personals de Javier Girón, defineixen el seu procés creatiu.

Javier Girón té bons records d’estar envoltat per la seva família. La seva àvia va treballar de modista i, des de molt jove, Javier Girón va estar exposat a l'elaboració de patrons (sovint hi caminava per sobre i al voltant). JNORIG incorpora aquest context artesanal a través del treball intern de la marca i Javier Girón com a creador. La seva mare va deixar Llatinoamèrica per buscar noves oportunitats i aventures; Javier Girón va heretar aquest desig inquiet i li va fer despertar l'interès per estudiar disseny en diferents llocs i absorbir, així, diferents influències culturals i artístiques.

« La il•lustració m'ha ajudat a adaptar-me a la cultura alemanya i a aprendre l’idioma. Em va interessar a una edat primerenca i d’adolescent, vaig fer cursos i vaig estudiar dibuix tècnic a l'escola. Gairebé vaig estudiar arquitectura pel meu amor a la geometria i les estructures, però vaig veure que el meu perfil era més creatiu que tècnic, cosa que em va portar a estudiar el disseny de moda. Els signes eren clars: vaig reconèixer a una edat primerenca que la il•lustració inspirava relats dins meu que volia explicar ».

Javier Girón va estudiar a l'Istitut Europeo di Design (IED) de Barcelona i, després de graduar-se, es va traslladar a Los Angeles per treballar juntament amb Jeremy Scott, director creatiu de Moschino. Un cop a Alemanya, Javier Girón va treballar com a dissenyador de roba per a una gran distribuïdora, però aquesta experiència a gran escala no va satisfer el seu desig de treballar, dibuixar, el patronatge i la veritable feina artesanal.

"Al cor de JNORIG hi ha un patró molt precís desenvolupat amb cura per a cada confecció. Dissenyem per a un home jove i innovador que arrisca amb el seu propi estil. Les nostres peces requereixen un pensament acurat i juguen amb la simetria, siluetes mínimes i línies rectes ». Amb el seu retorn a Barcelona l'any 2016, Javier Girón va fundar una marca de roba d'home de gamma alta definida per aquests principis: urban-chic, eclèctic, i, sobretot, acromàtic, amb una especial atenció a la selecció de teixits.

Instagram: @jnorig

Facebook: @ jnorig.studio

Twitter: @jnorigstudio

 
COL·LECCIÓ - Complex Minimalism
 

D'acord amb les seves dues últimes col•leccions, SS19 "Complex Minimalisme” actualitza la idea de fusionar dues cultures contràries.

La idea de JNORIG és trencar les fronteres socials, polítiques i religioses en l'era tecnològica en què vivim. En aquesta ocasió van optar per expressar-ho fusionant la simplicitat de l'estil de vida amish i la complexitat de les tribus índies, els quals viuen la vida depenent només de recursos limitats.

Els estampats, els brodats i les siluetes s'han inspirat en els Rabari, mentre que la seva història en color negre, blanc i vermell es veu influenciada per la forma en què vesteixen els seus homes i dones.

D'altra banda, han mantingut una senzillesa com la dels amish a través de les peces. Els tirants amish clàssics van inspirar el ressorgiment de les corretges que es veuen al llarg d'aquesta col•lecció, i les típiques mantes amish fetes a mà són la visió dels patrons blancs i negres.

Consultes de vendes: [email protected]

Consultes de premsa: [email protected]

Dissenyador: Javier Giron
Marca comercial: JNORIG
T. + 00 34 692 365 110
Web: www.jnorig.es
Mail: [email protected]
Facebook: jnorigstudio

Twitter: jnorig.studio