Premi 080

Una de les prioritats de la 080 Barcelona Fashion és distingir el talent en el sector de la moda. Reiterant l’orientació de les darreres edicions, el premi 080 manté la seva aposta per potenciar el talent emergent. Així, en la 23a edició que ara comença, es mantenen els 2 guardons —el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al disseny emergent 080 Barcelona Fashion, i el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció 080 Barcelona Fashion—, així com també el Premi MODACC per a empreses exportadores.
 
a) Premi 080 SEAT al disseny emergent Febrer 2019

L’objecte del premi –que aquesta edició serà de 15.000,00 euros–, és donar suport, a nivell empresarial i logístic, als dissenyadors emergents per fomentar la creació d’empresa, implementar les bones pràctiques i garantir l’èxit i el creixement d’aquestes marques emergents. Aquest guardó compta amb la col•laboració de la firma SEAT, que patrocina el premi. L’elecció del guanyador estarà a càrrec d’un jurat professional creat a aquest efecte. El jurat estarà format per un president i un mínim de quatre professionals del sector de la moda, dissenyadors de reconegut prestigi internacional, representants de showrooms o tendes de moda de prestigi internacional, representants de la premsa de moda internacional o representants d’una institució de moda internacional. El guanyador s’escollirà d’acord amb els criteris de disseny i creativitat de la col•lecció, qualitat de la col•lecció i potencial comercial de la mateixa. El guanyador del premi presentarà la seva nova col•lecció a la següent edició de la 080 Barcelona Fashion. Tanmateix, una mostra de la col•lecció guanyadora formarà part del fons del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya.  

Opten a aquesta categoria:

113 MAISON
AGNÉS SUNYER
AUBERGIN
JNORIG
KILLING WEEKEND
MANS CONCEPT
Z1

b) Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor col·lecció 080 Barcelona Fashion
 
L’objectiu d’aquest premi és donar suport als dissenyadors, per valorar-ne la creativitat de la col·lecció, el talent del dissenyador i la visió comercial de la marca. Opten a aquesta distinció els dissenyadors i marques de moda que desfilin a aquesta edició de la passarel·la, que comptin amb un establiment operatiu a Catalunya o bé d’àmbit estatal, que tinguin una facturació superior als 50.000 euros i inferior als 2 milions d’euros, o bé més de 4 col·leccions comercialitzades.
El premi consisteix en la participació directa a l’edició de juny 2019 del 080 Barcelona Fashion de forma gratuïta. Com en l’altra categoria, el guanyador serà escollit per un jurat professional que valorarà, en la seva decisió, el disseny i la creativitat de la col·lecció, la qualitat de la col·lecció, i el potencial comercial de la col·lecció.
 
Opten a aquesta categoria:

ANTONIO MIRO
BRAIN&BEAST
MIRIAM PONSA
OSCARLEON
PABLO ERROZ
RUBEN GALARRETA
TEOH&LEA
TXELL MIRAS
LITTLE CREATIVE FACTORY
LEBOR GABALA
 
c)    Premi MODACC a la marca amb major projecció internacional

Aquest any es torna a incloure aquesta categoria, que té per objectiu premiar la creativitat, el talent dels equips de disseny, l’estilisme i la intenció comercial de les marques de moda catalanes amb més potencial d’exportació. El premi consisteix en la participació directa a la següent edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion de forma gratuïta. El guanyador també rebrà un premi valorat en 3.000 euros en serveis d’assessorament del Clúster Català de la Moda (MODACC), a més d’una obra d’art exclusiva com a guardó.
Opten a aquesta categoria les empreses que facturin més de 700.000 euros anuals. Aquest premi l’escollirà un jurat especial integrat per un membre del Clúster MODACC, per un representant del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, per dos compradors i per un membre representatiu de la indústria de la moda a Catalunya.

Opten a aquesta categoria:

ESCORPION STUDIO BARCELONA
LEBOR GABALA
LITTLE CREATIVE FACTORY
LOLA CASADEMUNT
NAULOVER
SITA MURT