EXPO TIMELESS de 10 a 20.30 h

EXPO TIMELESS
Dia
dimecres, 29 gener, 2014 - 10:00
Lloc

El Born Centre Cultural
Plaça Comercial, 12

Timeless  és la proposta de la Generalitat de Catalunya,  a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, per mostrar la personalitat i qualitat que l’artesania ofereix al sector de la moda. Una oferta amb un nivell excel·lent tant de matèries primeres, ofici, sensibilitat i singularitat com pel seu caràcter atemporal, que li dóna un valor afegit de gran dimensió i infinites possibilitats.

 
Amb aquesta acció, mitjançant els tallers artesans de Natalie Capell, Nina Pawlowsky i Meles Must, exposem i reivindiquem la permanència en el temps de l’excel·lència de l’artesania vinculada a la indumentària, que tan bé han sabut aprofitar les grans cases d’alta costura, i que conviu, inspira i complementa les diferents tendències més efímeres, de temporada.

 

Natalie Capell
 

Crea en el seu atelier peces d’alta costura que viuen fora del temps, col·leccions atemporals que no passen de moda, mai perden la seva rellevància i porten els valors del coneixement que s’han adquirit a través dels anys.

Natalie Capell va guanyar el XXV Premi Nacional d’Artesania pels brodats elaborats a mà en una tècnica personal que pren nous teixits amb ornaments antics que passen per un procés de tint manual, transformant-se en peces delicades i femenines.

 
www.nataliecapell.com
 
[email protected]

Nina Pawlowsky
 

Nina Pawlowsky és creadora de barrets i capells, i amb ells recupera una tradició que, cada vegada més, ofereix noves solucions a la personalitat en el vestir. Un barret ressalta les faccions de la persona que el porta, emmarca el seu rostre, subratlla el seu estil.
 
La seva formació com a escenògrafa i figurinista dóna molt sovint una visió teatral de les seves peces. Però segueix cercant línies pures, i defuig solucions òbvies i recarregades.

 
[email protected]

Meles Must

Especialitzada en el disseny de blondes i brodats Meles Must és una de les poques dissenyadores que col·labora a nivell internacional amb les marques més prestigioses del món. Les seves creacions són un bon exemple de la fusió de les arts tradicionals i de l’artesania amb el món de la moda.

Cada creació dibuixada manualment a l’estudi de Meles Must és una obra d’art que s’inspira de tots els elements artístics i formes estètiques de la nostra història d’art. La blonda, un cop teixida es converteix en una joia tèxtil que aporta sentiment i bellesa a les col·leccions dels dissenyadors amb mes prestigi internacional: Valentino, Dolce Gabbana, La Perla, Elie Saab... Sens dubte un bon exemple i referent de la qualitat del disseny català.

www.melesmust.com
 
[email protected]

 

“Una tradició va ser en el seu dia una innovació tan bona que es va quedar”