Manuel Cruzcastillo

Manuel Cruzcastillo
Dia
dijous, 30 gener, 2014 - 10:30
Hora
10:30
Lloc

El Born Centre Cultural

Plaça Comercial, 12

BIOGRAFIA

Manuel Cruzcastillo va estudiar disseny d’estampats i de teixits artístics a l’Escola Llotja. Va començar el seu trajecte professional amb col·laboracions, dissenyant estampats per a El Delgado Buil, José Castro, Maria Escoté, Giménez y Zuazo i Jordi Labanda.
 

L’any 2007 va crear la marca Cruzcastillo, a la qual, temps després, també es va incorporar Raúl Paco Mateo, com a treballador actiu en el projecte.
 

Des dels seus inicis va seguir la mateixa línia, el treball dels estampats. Ja en la seva primera col·lecció, “Creo en ti”, les imatges digitals es barrejaven amb la serigrafia i donaven lloc a interessants jocs de textures, un dels principals interessos de la marca. Aquesta primera col·lecció es va presentar a la passarel·la Modorra de Bilbao.

 

Després d’aquesta primera incursió a les passarel·les, El Ego de Cibeles va  donar suport a Cruzcastillo per tal que presentés allà la seva següent col·lecció, “Thelemaco”. Una col·lecció en què l’imaginari espacial va tenir una acollida molt positiva.

 

Cruzcastillo va obrir, al barri del Raval de Barcelona, el seu centre d’operacions, una botiga-estudi des de la qual llançaven les seves propostes de moda i on han presentat les seves últimes col·leccions. La marca ha buscat sempre trobar noves vies de difusió de la moda.

 

L’any 2010 van presentar la seva última col·lecció, “Chicuace”, a la Cibeles Fashion Week de Madrid. El projecte no va poder continuar per motius personals i la marca es va dissoldre.

 

Ara, Manuel Cruzcastillo torna, però com a ell mateix (amb el seu nom), no com a marca, amb la intenció de recuperar el temps perdut i de presentar la seva proposta al 080 Barcelona Fashion.

 

COL·LECCIÓ - DIÀLEG

M.G. és un cercle que es tanca en l’historial vital de Manuel Cruzcastillo. És una de les col·leccions més íntimes i de més implicació personal de totes les que s’han esdevingut.

 

M.G. són les inicials de Manuel Gómez, el meu pare, i també les meves. Ens diem igual. Durant tot aquest temps he intentat entendre quina és la figura del pare, quins vincles es generen amb ell. I, des de la perspectiva de fill, com es veu el pare i quin és el seu paper a la família.

 

En aquesta col·lecció parlo, també, d’una pèrdua, d’un comiat, però també d’un retrobament. De la necessitat de tornar al record i de descobrir la seva figura (la del pare) una altra vegada, amb tot el que és bo i tot el que és dolent.

 

Parlo del perdó, de l’abraçada protectora, de les coses que van quedar per dir, de l’adult que dóna la mà al nen, de l’absència irremeiable, de les ganes de tornar a veure’l, encara que només sigui una vegada, per acomiadar-me’n com ha de ser. És tancar el cercle.

 

Les formes de la col·lecció recorden el vestuari del meu pare, n’intenten recrear els teixits i el colorit, però de manera actual. Draps, pelfes i cotons seran alguns dels teixits d’aquesta col·lecció, en què, com sempre, el plat fort serà l’estampació i l’experimentació en els teixits.
 

Dissenyador/a i Marca: Manuel Cruzcastillo    
Direcció: c/ Bejar, 42  baixos A
08013 Barcelona                 
Telèfon: + 34 654 710 011  
www.manuelcruzcastillo.com
Facebook: manuel.cruzcastillo.3
Responsable de la marca: Manuel Cruzcastillo
Responsable comercial: Manuel Cruzcastillo
Correu electrònic: [email protected]