Martinez Lierah

MARTINEZ LIERAH
Dia
dijous, 30 gener, 2014 - 17:30
Hora
17:30
Lloc

El Born Centre Cultural
Plaça Comercial, 12

BIOGRAFIA

Daniel Lierah i Arturo Martínez van crear el seu estudi de París l’any 2010 per engegar un projecte de disseny d’una línia prêt-à-porter per a la dona.

 

Combinar allò improbable i trobar la bellesa en allò estrany forma part del seu concepte de disseny. A través de pensaments i de sentiments, experimenten, al seu taller, amb teles, estampats i siluetes personalitzades per donar forma al seu procés cerebral.

 

La barreja de les seves arrels llatines, juxtaposada amb un ambient parisenc sobri, crea un equilibri entre estructura i fluïdesa. Una atmosfera silenciosa i alhora artesanal, juntament amb una miscel·lània arquitectònica de formes i línies rectes. Una fusió de pensaments convertits en espontaneïtat.

 

COL·LECCIÓ- SPEEDBIRD 9

El 24 de juny de 1982, un avió de British Airways va volar enmig d’un núvol de cendra volcànica expulsada en l’erupció del volcà Galunggung, i això va provocar la fallada dels quatre motors. La raó de l’avaria no va ser evident, en un primer moment, ni per la tripulació ni pel control de terra. L’avió va poder planar prou com per sortir del núvol de cendra, tots els motors van reiniciar el funcionament i això va permetre que l’aeronau aterrés amb seguretat a Yakarta.

 

Mentre l’avió planava a través del núvol de cendra, la tripulació i els passatgers van experimentar el que descriuen com a meravelloses experiències extremes, a causa de l’efecte llampec que la cendra del volcà va tenir en tocar el fuselatge de l’avió. Aquesta interacció va crear un meravellós espectacle de llums misterioses, que va enlluernar tothom que hi havia a bord. Els passatgers es trobaven en un estat de deliri (a causa del fum tòxic de la cendra volcànica), i s’imaginaven ells mateixos a la dimensió desconeguda.

 

Com pot ser que una situació mortal provoqui una escena tan impressionant? És com si els passatgers s’haguessin convertit tant en la fletxa com en el blanc. En un trànsit immens, es van unir amb la força. En la seva forma més intensa, la vida es va convertir en la mort, però d’una manera màgica.

 

La fascinant història de l’avió, juntament amb els corrents globals de vent i el poema de Sylvia Plath “Ariel”, inspiren Martinez Lierah en la seva col·lecció per a l’hivern 2014-2015.

 

 

Dissenyador/a: Arturo Martinez i Daniel Lierah
Marca: MARTINEZ LIERAH
Direcció: c/ Londres, 41 
Telèfon: +34 934 102 964
Web: www.martinezlierah.com
Email: [email protected]
Facebook: martinezlierah
Responsable de la Marca: Alina Bernau ( [email protected])
Responsable Comercial: Helena Perez  ( [email protected])