Miriam Ponsa

Miriam Ponsa
Dia
dimecres, 29 gener, 2014 - 19:00
Hora
19:00
Lloc

El Born Centre Cultural
Plaça Comercial, 12

BIOGRAFIA

      

Miriam Ponsa és diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (RU) i s’ha especialitzat en disseny i en tècniques de punt, a Igualada. Té el taller a Manresa, al mateix espai on la seva rebesàvia, l’any 1886, va fundar una fàbrica tèxtil dedicada a la producció de les betes de les espardenyes.

 

El procés artesanal defineix la seva obra, amb tècniques poc utilitzades actualment, com el brodat a mà, la tapisseria, la cistelleria i el macramé. La seva és una trajectòria vital i apassionada. No segueix tendències, sinó que crea col·leccions independents, que defineix com a roba d’autor.


Miriam Ponsa dissenya totes les col·leccions al seu taller de Manresa i produeix les col·leccions en tallers catalans. Valors com l’esforç, el treball en equip, l’autenticitat i la recuperació de tècniques artesanals formen part del seu manifest.

Les seves col·leccions estan rebent nombrosos reconeixements. El darrer d’una llarga llista és el Premi La Roca Village a la millor col·lecció de la Passarel·la 080 de Tardor-Hivern 2012-13, atorgat per la Generalitat de Catalunya.      

 

COL·LECCIÓ - Sherpa

Els sherpa (en tibetà, "gent de l’est", derivat de shar  “est” + pa “gent”, “poble”, “homes”) són pobladors de les regions muntanyoses del Nepal, a l’Himàlaia.
 

El transport, la càrrega, el viatge i l’esforç són elements d’inspiració d’aquest ofici tan característic, totalment relacionat amb la natura i amb la dedicació.

 

Les tècniques de teixir artesanals, el treball amb la llana, el punt tricotat i la barreja esport-rústic defineixen la col·lecció.     

 

 

Dissenyador/a i Marca: Miriam Ponsa
Adreça: c/ Bruc 25
08241 Manresa
Telèfon:+34 938 721 758
Fax: +34 938 728 753
Correu Electrònic: [email protected]  

Responsable de la marca: Miriam Ponsa
Responsable comercial: Enric Burgstaller
Correu electrònic: [email protected]