TCN

TCN
Dia
dimarts, 28 gener, 2014 - 19:00
Hora
19:00
Lloc

El Born Centre Cultural

Plaça Comercial, 12

BIOGRAFIA

Totón Comella va néixer a Arenys de Mar (Barcelona) a la dècada dels seixanta. Quan era una nena ja es va familiaritzar amb l’ofici de la seva família, que es dedicava al tèxtil. Als deu anys, Totón dibuixava amb rapidesa qualsevol figurí, patró o estampat que li passés pel cap.

 

1984: una trobada casual fa que Totón Comella torni al món de la moda. La dissenyadora crea una revolucionària col·lecció de vestits de bany i aposta per un nou teixit, la lycra-cotó, inèdit fins al moment.

 

1985: els elements que van definir les seves primeres col·leccions de roba de bany, la comoditat i la senzillesa, segueixen fent-se presents, encara avui, en les seves peces. La fórmula de la comoditat és eficaç: teixits de primera qualitat i formes senzilles però innovadores.

 

1991: Totón Comella, sota la marca TCN, aconsegueix que la roba de bany tingui, per primera vegada, una categoria pròpia dins de les desfilades del Saló Gaudí de Barcelona, i hi presenta una col·lecció anualment.

 

1995: amb la comoditat i la senzillesa com a peces clau del seu èxit, Totón Comella s’endinsa en el món íntim de la dona, amb una línia de cotilleria, de llenceria i de homewear, en què aposta pels elements naturals, pel glamur i per la sensualitat.

 

2000: aquell any presentava les seves noves col·leccions de roba de carrer, d’estiu i d’hivern, amb la marca TCN-bis, el seu primer prêt-à-porter.

 

2001: al mes de març, s’inaugura a Barcelona la primera botiga insígnia TCN, al carrer Mestre Nicolau, 12. La botiga suposa un repte, ja que, a més de comptar amb 200 metres de botiga dedicats a la venda al públic, també s’hi rehabilita un showroom de més de 300 metres.

 

2002: s’obre la segona botiga TCN a Girona, al cèntric carrer del Migdia, que compta amb més de 150 metres dedicats exclusivament a totes les col·leccions TCN.

 

2004: s’obre la primera botiga outlet a La Roca Village de Barcelona. A més, es planifica la consolidació internacional de la marca, així com l’obertura de noves botigues a les capitals importants de la península.

 

2006: El llançament de MINI TCN va ser la novetat de la marca per a aquell any. L’èxit va ser tan flagrant, que ja se’n va preveure una nova línia per a les temporades següents.

 

2008: per primera vegada TCN desfila a la Madrid Fashion Week. Inaugura la Passarel·la Cibeles amb la seva col·lecció Tardor/Hivern 2009-2010.

 

2009: TCN va rebre aquell any el Premi Barcelona és moda per la seva trajectòria empresarial.

 

2011: el mes de novembre va ser l’escollit per al llançament de la nova línia de cotilleria i de llenceria bàsica ALMA.

 

2012: TCN es converteix en una firma total look, vesteix la dona en tots els moments del dia.

 

2013: TCN obre nous mercats internacionals.

 

COL·LECCIÓ - MAR D'HIVERN

La col·lecció de TCN esta inspirada en un temporal d´hivern a la costa, un temporal du i ventós.

 

En les formes, aquesta temporada destaquen els volums més dolços i les peces abric-manta com a peça de referència, tan envoltants i càlides, i tornen les faldilles llapis o molt minis, de tots els teixits. Els pantalons es converteixen en peces de punt. Totes les versions clàssiques, com el xinès o el de pinces, apareixen renovades amb teixits com la pelfa o el punt gruixut. El baggi treballat a l’extrem.

 

En el colorit, destaquen els tocs forts de color sobre una base cromàtica de verd ampolla, el marí i el borgonya, però els clàssics TCN, com el gris vigoré, el blanc o el maquillatge, segueixen presents. Els estampats són molt marcats, però destaquen les ratlles camiseres en totes les seves versions, els quadres, com a estampat estrella absolut, i les rodonetes.

 

En la cotilleria, els estampats són protagonistes, com el ceràmica, el dandy, el tartan o la cretona, i es combinen amb teixits rics i sumptuosos, com el velour o el plumetti, en tons llisos. En les formes, el culotte segueix sent la peça estrella que, juntament amb els sostenidors triangulars, formen el tàndem perfecte per a una silueta femenina.

 

 

Marca: TCN
Dissenyador/a: Totón Comella
Contacte: Evelyn Fernández
Direcció: Rial Bellsolell, 30
08358 Arenys de Munt
Telèfon: +34 937 951 114 Ext. 6
Fax: +34 937 951 688
Web: www.tcn.es 
Facebook: tcn.es
Twitter: tcn.es 
Responsable de la marca: Jose Mª Donat i Totón Comella
Responsable comercial: Jose Mª Donat i Totón Comella
Correu electrònic: [email protected]