Localització

TNC

Plaça de les Arts, 1,
08013 Barcelona

Metro
(L1) - Glòries i Marina
(L2) - Monumental
Autobusos

Línies: H12, H14, V21, 6, 7, 40, 42, 62,
92 i B25 

Nocturns: N0, N3, N2 N7 i N11
Tramvia

Línia T4 (L'Auditori /Teatre Nacional)
Línia T5 (Glòries) 

 

 

 

El Teatre Nacional de Catalunya és un equipament cultural concebut com a centre de producció i d’exhibició d’espectacles, que té per objecte el creixement de les arts escèniques, amb un alt nivell d’excel·lència i de qualitat artística per apropar-se a tota la ciutadania. És una institució de servei públic orientada a l’enriquiment cultural del país i un instrument útil per a la creativitat dels artistes i també per a la trobada del creador i la societat.
 

Així, el TNC vetlla per l’interès cultural, artístic, lingüístic i social de la seva programació, amb un compromís moral amb el conjunt de la societat catalana: el compromís d’intentar mantenir-hi un contacte viu a través de les propostes artístiques de cada temporada, i, alhora, de contribuir decisivament a una presència social i prestigiada de la llengua catalana.
 

El TNC és un agent vertebrador del sector de les arts escèniques de tot el país i aposta per la recerca constant de nous públics. Així, situa una de les seves actuacions fonamentals en l’educació, conscient que les arts escèniques són una eina molt útil per a la formació i el desenvolupament cultural de les persones.
 

La construcció del Teatre Nacional de Catalunya a la plaça de les Glòries de Barcelona, un edifici projectat per Ricardo Bofill, va revitalitzar un barri que requeria una profunda transformació urbanística. En aquest sentit, també va contribuir de manera remarcable a equilibrar la ciutat de Barcelona quant a equipaments.
 

El Teatre Nacional de Catalunya va ser creat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Es va començar a construir el 8 de novembre de 1991 sobre uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Barcelona. Es tracta d'un complex integrat per dues estructures diferents. L'edifici principal, en forma de temple grec, acull la Sala Gran (870 localitats) i la Sala Petita (fins a 450 localitats), a banda del vestíbul principal, una zona per als artistes, oficines i tots els serveis complementaris. Té una superfície de 20.000 m2, coberta per un sostre a dues aigües que es recolza sobre 26 columnes de 12 metres d'alçada.
 

El segon edifici, de caràcter auxiliar, té una superfície de 5.000 m2 i acompanya la composició general. Té un aspecte tradicional i modern alhora. En aquesta estructura, s'hi troben els tallers del Teatre Nacional de Catalunya, on s'ha bastit la Sala Tallers (fins a 400 localitats), una sala polivalent en què es poden produir tot tipus d'espectacles.