MIRIAM PONSA

Dia
dimarts, 31 gener, 2017 - 19:00
Hora
19:00
Lloc

TNC
Plaça de les Arts, 1
08013 Barcelona

BIOGRAFIA

Miriam Ponsa és diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (RU) i s’ha especialitzat en disseny i en tècniques de punt a Igualada. Miriam Ponsa dissenya totes les col·leccions al seu taller de Manresa i les produeix en tallers catalans. Valors com l’esforç, el treball en equip, l’autenticitat i la recuperació de tècniques artesanals formen part del seu manifest. Les seves col·leccions estan rebent nombrosos reconeixements. El darrer d’una llarga llista és el premi a “Dones Mula” com a millor col·lecció de la Passarel·la 080 Primavera-Estiu 2015, atorgat per la Generalitat de Catalunya.
 

COL·LECCIÓ - LA RUTA DELS BALCANS

AW 17-18

Terra de pas, situada el sud-est d’Europa, entre la mar Adriàtica i la mar Negra, la zona dels Balcans, sota el paraigua d’una gran diversitat de cultures, ètnies i religions, aixopluga una gran quantitat de manifestacions, conflictes i enfrontaments.

Aquesta col·lecció vol retre homenatge a tots aquests pobles i a la seva gent, que viuen d’una forma molt modesta, esperant -fins ara- un futur millor, i que s’ha transformat radicalment amb l’arribada de l’onada migratòria.

La història dels drets humans esfumats, de la (no) vida, del tancament de fronteres, dels ulls clucs, de les oïdes sordes i del bloqueig humà.

La indumentària tradicional dels Balcans inspira les formes oversize, arrodonides. El patronatge neix de les capes sobreposades i la llibertat de moviment formant peces amples, que no cenyeixen el cos.

L’aplicació de la cinteria i de la passamaneria tenen forta presència en aquesta col·lecció, així com la intensa investigació en la tècnica d’enfeltrar llana i seda.

La matèria per ella mateixa -amb la tècnica de l’enfeltrat- dóna pas a un paisatge, es fusiona igual que ho fa la natura i es creen nous teixits.

La llana és una matèria molt present a la col·lecció. Es treballa, també, teixint-la amb teler manual, i es combina amb llana metxa, formant composicions artístiques.

Les gorres de llana enfeltrada s’inspiren en les tradicionals gorres masculines albaneses.

Els teixits majoritàriament són naturals, de cotó, llana i seda.

Predominen el negre i tonalitats de gris.
 

Dissenyadora: Miriam Ponsa

Marca comercial: Miriam Ponsa

T. +34 93 872 17 58
 

Web: www.miriamponsa.com

Mail: [email protected]