MIRIAM PONSA

Dia
dimarts, 30 gener, 2018 - 17:30
Hora
17:30
Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona

BIOGRAFIA

Miriam Ponsa és diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (Regne Unit) i s’ha especialitzat en disseny i en tècniques de punt a Igualada. Miriam Ponsa dissenya totes les col·leccions al seu taller de Manresa i les produeix en tallers catalans. Valors com l’esforç, el treball en equip, l’autenticitat i la recuperació de tècniques artesanals formen part del seu manifest. Les seves col·leccions estan rebent nombrosos reconeixements. El darrer d’una llarga llista és el premi a “Dones Mula” com a millor col·lecció de la Passarel·la 080 Primavera/Estiu 2015, atorgat per la Generalitat de Catalunya.


COL·LECCIÓ -  

La Marxa de la Sal

La moda no és només una qüestió estètica, és sobretot una conseqüència de la situació sociopolítica en què s’emmarca. Com a artista, em sento interpel·lada per la realitat que m’envolta i sento la necessitat de plasmar la lluita pacífica pel dret a decidir del nostre poble.

La Marxa de la Sal va ser un llarg camí de 300 quilòmetres dirigit per Mahatma Gandhi entre abril i març de 1930, que va culminar amb el gest simbòlic d’agafar un grapat de sal de l’Oceà Índic. Una protesta pacífica contra l’impost de la recollida de sal, amb l’objectiu final d’aconseguir la independència de l’Índia.

Aquesta manifestació ha esdevingut un referent per a moltes altres protestes simbòliques que han forjat canvis polítics i socials a través de la resistència pacífica, i serveix d’inspiració per a aquesta col·lecció.

La col·lecció pren consciència de la importància de la tradició en la vestimenta índia i reinterpreta les peces de roba típica, com el sari, el dhoti i el kurta. S’investiga amb textures per donar riquesa al teixit.

La importància de la vestimenta per a l’oració i l’adoració es treballa amb respecte en la forma i la qualitat del teixit.
El patronatge evoca formes oversize i es reinventa per donar pas a una col·lecció que no té por d’expressar-se ni d’investigar.

Dissenyadora: Miriam Ponsa
Marca comercial : Miriam Ponsa

T. +34 93 872  17 58

Web www.miriamponsa.com
Mail [email protected]