Miriam Ponsa

Miriam Ponsa
Dia
dijous, 11 juliol, 2013 - 19:00
Hora
19:00
Lloc

DHUB - Sala de desfilades

Biografia

MIRIAM PONSA és diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (RU) i s’ha especialitzat en disseny i en tècniques de punt, a Igualada. Té el taller a Manresa, al mateix espai on la seva rebesàvia, l’any 1886, va fundar una fàbrica tèxtil dedicada a la producció de les betes de les espardenyes.
 
El procés artesanal defineix la seva obra, amb tècniques poc utilitzades actualment, com el brodat a mà, la tapisseria, la cistelleria i el macramé. La seva és una trajectòria vital i apassionada. No segueix tendències, sinó que crea col·leccions independents, que defineix com a roba d’autor.
 
MIRIAM PONSA dissenya totes les col·leccions al seu taller de Manresa i produeix les col·leccions en tallers catalans. Valors com l’esforç, el treball en equip, l’autenticitat i la recuperació de tècniques artesanals formen part del seu manifest.
 
Les seves col·leccions estan rebent nombrosos reconeixements. El darrer d’una llarga llista és el “Premi La Roca Village” a la millor col·lecció de la Passarel·la 080 de Tardor-Hivern 2012-13, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

 

Col·lecció  – RAIERS

 

L'ofici de raier consistia en la construcció de rais, embarcacions de troncs, i la seva conducció fluvial aigua avall. L'activitat del raier començava a l'hivern als boscos i després es barranquejaven les bigues riu avall fins als punts d'enraiament, i a l'estiu es duien els rais navegant fins als punts de distribució de la fusta.
 
El lligat dels troncs inspira les tècniques que treballen amb nusos com el macramé i la tècnica del nus espanyol. El brodat manual es treballa amb teixit de seda i la cinteria esdevé un element important a la col·lecció.
 
Part de la investigació d’aquesta col·lecció recau en el tractament del teixit, en l’erosió a l’intemperie de la peça un cop confeccionada. Les formes àmplies de les peces es combinen amb d’altres més estructurades que treballades amb tècniques de teixiduria. Els teixits majoritàriament són de seda, voile de cotó, lli resinat i sarja. Els colors giren entorns dels blaus, verds i grisos. 

Dissenyadora i Marca: MIRIAM PONSA
Adreça: C/Bruc 25
08241 Manresa Barcelona
Teléfon:+34 938 721 758
Fax: +34 938 728 753
E-mail: [email protected]
Persona de contacte: Marta DomÌnguez
Contacte premsa: Showroom Felipe Salgado
E-mail: [email protected]
Teléfon: +34 933 042 148

 

 

¡Combina la seva col·lecció amb la teva roba!

Descarrega't l'app aquí